PARASTOSOM i polaganjem cveća kraj spomen-ploče u centru sela, danas će u Starom Grackom kod Lipljana biti obeležene 23 godine od masakra nad četrnaestoro žetelaca koji su tog 23. jula u popodnevnim satima zverski ubijeni.

Komentari (8)

Djordje Nemac

23.07.2022. 09:28

Posle svih ovih dešavanja kod nas i u svetu, dali neko još mpže da misli, razmišlja, da sve nije namešteno protiv Srba i drugih pravoslavaca, loši momci, genocid u Bosni a najviše stradalih Srba,, Kosovo i Metohija, Hrvatska, Crna Gora i ponašanje Mila, Setite se 2000 g. i nasilni, jer je to i bio, puč protiv Miloševića, i priča novih naših vodja da nema,, zavere,, protiv Srba, već da smo sve sami krivi, i obećanja Evropa 2004, Tako to sve danas izgleda smešno i neiskreno, lažljivo

Ljubica

23.07.2022. 10:58

Zalagati se i dalje, uložiti proteste. Izneti činjenice preko Kine i zemalja BRIKS- a. Ne samo jednom godišnje to pominjati, nego konstantno.Preko vojnika KFOR-a iz Italije, Madjarske, jednostavno se što više o tome mora i pričati i pisati. Samo na taj način će se stvoriti mogućnost, da se nadje neko ko ima i petlje i karaktera da se u vezi toga oglasi. Ne sme se samo ćutati i trpeti, jer na žalost to onda svi brzo izbrišu iz sećanja. Iskreno se nadam da će oni koji su na tako svirep način izgubili svoje najbliže, doći do istine i da će neko za taj zločin odgovarati krivično.