HRABRI SRBIN POSTAO HEROJ NA MALTI: Vidak bez straha skočio u uzburkano more i spasao život prestravljenom turisti (VIDEO)

Novosti online

12. 07. 2022. u 21:14

MEDIJI sa Malte danas bruje o Mladenovčaninu Vidaku Živančeviću (23) koji je rizikovao život i skočio u velike i opasne talase da spase život turiste koji se davio.

ХРАБРИ СРБИН ПОСТАО ХЕРОЈ НА МАЛТИ: Видак без страха скочио у узбуркано море и спасао живот престрављеном туристи (ВИДЕО)

Foto: Instagram/Vidak Živančević/Jutjub/NETnews

Vidak inače radi kao spasilac, ali je taj dan bila podignuta dupla crvena zastava, što znači da je plivanje bilo najstrože zabranjeno. Kako pišu mediji sa Malte, Vidakov posao bio je samo da pištaljkom tera ljude iz vode.

Snimak pogledajte klikom OVDE

Međutim, kada je Mladenovčanin lavljeg srca video čoveka koji gubi bitku sa talasima, nije oklevao da skoči i pritekne mu u pomoć.

- I kolega i ja smo uočili čoveka u desnom uglu sviming zone. Ja sam počeo da mu zviždim da izađe iz vode. On je krenuo da izađe. Međutim, talasi su bili jaki, pa su ga vraćali u vodu. Umorio se i krenula je panika da ga hvata... Morao sam da uđem, nisam mogao da ga ostavim - prepričava skromni Vidak.

Na pitanje da li je i sam osetio strah od baš jakih i opasnih talasa, neustrašivi Mladenovčanin bez oklevanja je odgovorio - ne!

- Iskreno, nisam, jer poznajem ovu plažu. Radim samo na njoj. I imao sam sreće što sam čoveka uočio na vreme, pa sam stigao do njega u početnoj fazi davljenja. Nije me dugo čekao - napominje on.

Jadni čovek toliko je bio iznuren da je jedva i ime uspeo da izgovori kada ga je Vidak izvukao.

- Bio je sav ubledeo. U teškom šoku. Samo se zahvalio šta sam mu spasao život - dodaje Vidak.

Iako ga i mediji sa Malte nazivaju herojem, on sebe, kaže, tako ne vidi. Samo je, ističe, srećan što je uradio svoj posao.

- Radim u teretani, a sezonski kao spasilac. Došao sam na Maltu pre mesec i po dana da radim kao spasilac. Svake godine pokušam negde da odem da radim - priča nam na kraju Vidak.

(Telegraf)

BONUS GALERIJA: Ovako će izgledati nova zgrada Beogradske filharmonije

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA VERIDBA KOD RAJSKOG OSTRVA - David je zaprosio Milicu u dubinama Crvenog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (1)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice