MOLBA VUČIĆU PROMENILA ŽIVOT UKRAJINKE: Mlada doktorka nakon apela predsedniku sada leči u Vranju

J. STOJKOVIĆ

01. 07. 2022. u 07:30

JEDNO pitanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću promenilo je život mladoj Ukrajinki doktorki Juliji Stepnovoj iz Harkova.

МОЛБА ВУЧИЋУ ПРОМЕНИЛА ЖИВОТ УКРАЈИНКЕ: Млада докторка након апела председнику сада лечи у Врању

Dr Stepnova želi da nostrifikuje diplomu, Foto J. S.

Bila je veoma nervozna kada je prišla predsedniku Vučiću tokom njegove nedavne posete Centru za azil na ulazu u Vranje, gde su smeštene izbeglice iz Ukrajine.

Objasnila je da je lekar pedijatar i imunolog i da bi volela da radi u struci. Nakon kraćih konsultacija sa ministrom Zlatiborom Lončarom, predsednik Vučić je rekao da je Srbija otvorena za sve ljude koji žele da u njoj žive irade.

- Nisam verovala da će biti tako jednostavno. Sada mi je drago što sam pitala, trenutno pomažem svojim zemljacima, a nadam se da ću uspeti da nostrifikujem diplomu i ostanem da živim u Srbiji koju sam izabrala što zbog vere, što zbog jezika - priča Julija.

Ona dodaje da nema gde da se vrati i da je sve granatirano. Brine za oca koji nije mogao da napusti grad i kaže da bi bila najsrećnija kada bi im se i on pridružio. Dr Julija Stepnova kaže da je vrlo zadovoljna kako je njena porodica primljena u Srbiji.

- Kolege u Zdravstvenom centru u Vranju su zaista predusretljive, otvorene su za svaku konsultaciju i svako moje pitanje, sada lečim samo ljude u Centru i nadam se da ću imati priliku da pomažem i drugima - kaže Julija.

ZAHVALNI

JULIJIN osmogodišnji sin je krenuo u školu u Vranju. Vrlo se brzo prilagodio i stekao nova prijateljstva. Ova porodica je vrlo zahvalna ljudima iz Komesarijata i ostalim zaposlenima u Centru jer uvek imaju toplu reč za sve njih koji su pobegli iz Ukrajine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024