ANDIJEV DOBIO MURAL U VRANJU: Počast za ruskog dobrovoljca sa Paštrika (VIDEO)

Дејан Ристић
Dejan Ristić

28. 06. 2022. u 16:11

U Vranju je, u prisustvu ratnih veterana i građana, otkriven mural Albertu Andijevu, ruskom dobrovoljcu koji se tokom NATO agresije borio na Kosovu i Metohiji.

АНДИЈЕВ ДОБИО МУРАЛ У ВРАЊУ: Почаст за руског добровољца са Паштрика (ВИДЕО)

D. Ristić

Inicijator izrade murala je Udruženje "Srpski veterani Vranje", a mural je oslikao vranjski umetnik Stefan Stojanović Sleš, autor stotine grafita i više desetina murala širom Srbije.

Istovremeno, otkrivena je i spomen-ploča herojima sa Košara, sa porukom: "Mrtve ne zaboravite - žive poštujte. Svim herojima, večno zahvalni građani Vranja".

Svečanom otkrivanju su prisustvovali i Albertov sin Lazar i dirnuta udovica Ivana. Uz intoniranje srpske i ruske himne, pročitana je biografija ovog hrabrog čoveka i odata mu počast, a sveštenik je osveštao mural.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!