STIŽU JAKI PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM: Najnovija najava RHMZ - na udaru ovi delovi zemlje

Novosti online

25. 05. 2022. u 20:32

U NAREDNA dva sata na području Bačke i Srema pojava intenzivnijih pljuskova sa grmljavinom, saopštili su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

СТИЖУ ЈАКИ ПЉУСКОВИ СА ГРМЉАВИНОМ: Најновија најава РХМЗ - на удару ови делови земље

Foto: P. Milošević

Lokalno je moguća i pojava sugradice i grada, dodaju iz RHMZ.

Foto: Printscreen RHMZ

 

Prema rečima profesora geografije Marka Čubrila do petka nas očekuje vrlo toplo vreme, a zatim osveženje. Narednih dana lokalne nestabilnosti, posebno sutra, a u periodu od 28. maja do 30. maja moguće konkretnije padavine, naveo je Čubrilo.

Vreme sutra i u petak

- Danas malo do umereno oblačno i uglavnom suvo, ali se posle podne ponegde i to najpre nad planinskim delom BiH, Srbije i severa Crne Gore mogu očekivati pljuskovi. Sutra još malo toplije, ali uz nestabilnu atmosferu, tako da od posle podneva lokalnih grmljavinskih pljuskova prvo može biti nad planinskim delom regiona, kao i na severozapadu Hrvatke. U toku prvog dela večeri nad severom Hrvatske i Srbije se mogu javiti vrlo snažne nestabilnsoti uz grmljavinske oluje. Dnevni maksimum od 26 do 32 stepena Celzijusa, vetar slab, ali u zoni pljuskova olujan, severozapadni - kaže Čubrilo.

Kako dalje navodi, u petak promenljivo oblačno, suvo i malo svežije, dok se u noći ka suboti očekuje premeštanje jakog, hladnog fronta sa severozapada koji će doneti naoblačenje uz grmljavinske pljuskove, a biće uslova i za vremenske nepogode.

Vremenska prognoza za vikend

- Za vikend se očekuje održavanje anticiklona nad severozapadom Evrope po čijoj će istočnoj periferiji strujati vrlo svež vazduh, dok je izvesno i formranje ciklona u blizini jadranskog mora. Od tačnog položaja tog ciklona zaviseće i količina kiše koja bi se javila u tih nekolilo dana. Svakako stiže jače zahlađenje i za vikend maksimumi bi ponegde i u nizijama bili ispod 20 stepeni Celzijusa. Postepena stabilizacija i otopljenje se očekuju posle 31. maja - naveo je Čubrilo.

BONUS VIDEO - CIPELE IZ KOZNIKA ČEKALE 400 GODINA: Otkriće arheologa između Aleksandrovca i Brusa

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili