RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Na snazi narandžasti meteoalarm - temperature do 33 stepena, posle podne nepogode

Novosti online

25. 05. 2022. u 08:11

DANAS će biti sunčano, veoma toplo i sparno vreme, sredinom dana u brdsko-planinskim, a posle podne i uveče u ostalim krajevima nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, saopštio je RHMZ.

РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ: На снази наранџасти метеоаларм - температуре до 33 степена, после подне непогоде

Foto: Tanjug/S.A.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je jutros pre 5 sati upozorenje na vremenske nepogode, koje bi trebalo našu zemlju da pogode posle podne. U većem delu Srbije danas je na snazi narandžasti meteoalarm. 

- Danas posle podne nestabilno, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode: grad i jak vetar, uglavnom u brdsko-planinskim predelima, kao i ponegde na severu zemlje, i to kao retka pojava - navedeno je na upozorenju RHMZ-a.

Temperature će danas biti kao usred leta, najviša dnevna biće od 30 do 33 stepena. U većem delu zemlje na snazi je narandžasti meteoalarm, koji govori da vreme može biti opasno.

-  Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objašnjenje je za narandžasti meteoalarm.

Očekuje se slab i umeren vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju pre podne povremeno i jak južni i jugoistočni, od sredine dana u postepenom skretanju na zapadni i severozapadni.

Jutarnja temperatura od 12 do 20, najviša dnevna od 30 do 34 stepena.

Tokom noći ka četvrtku na severu zemlje umereno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

I u Beogradu danas pretežno sunčano i veoma toplo.

Posle podne povećanje nestabilnosti, uveče kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, posle podne zapadni i severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 20, najviša dnevna oko 33 stepena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)