ZAHVALNICA I PREDSEDNIKU VUČIĆU: U KBC Kosovska Mitrovica obeležen Međunarodni dan medicinskih sestara

D. Z.

12. 05. 2022. u 22:31

SEČENjEM slavskog kolača i uručenjem zahvalnica najzaslužnijim u borbi protiv Kovida 19 zaposleni u kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici obeležili su Međunarodni dan medicinskih sestara kao i sestrinsku slavu-sveti Vasilije Ostroški.

ЗАХВАЛНИЦА И ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ: У КБЦ Косовска Митровица обележен Међународни дан медицинских сестара

foto: Savez zdravstvenih randika KiM

Prema rečima Gordane Savić, predsednice Saveza zdravstvenih radnika Kosova i Metohije, radnici KBC Kosovska Mitrovica (pod čijom nadležnošću su i domovi zdravlja u Mitrovici, Leposaviću i Zubinom Potoku) dodelili su 51 zahvalnicu među kojima i predsedniku Aleksandru Vučiću, koja će biti naknadno uručena.

foto: Savez zdravstvenih randika KiM

- Na žalost ovaj 12. maj dočekujemo sa neslavnom statistikom jer je od početka pandemije korona virusa do sada registrovano 688 naših radnika obolelih od ovog virusa, među kojima je 556 medicinskih i 132 nemedicinska randika, dok je bitku sa kovidom izgubilo četvoro zaposlenih od kojih jedna doktorka, dve medicinske sestre i radnik obezbeđenja - pojašnjava Savićeva i dodaje da je prvi pacijet oboleo od kovida-19 na infektivno odeljenje KBC Kosovska Mitrovica primljen 26 marta 2020 godine. Ukupan broj hospitalizovanih do sada bio je 4.469 lica dok je broj pregleda na primarnom i sekudarnom nivou iznosio 55.961 osoba.

- Naše medicinske sestre i tehničaru uvek su bili spreni da odgovore na bilo koji izazov a veliku podršku medicinskom osoblju davali su i nemedicinski radnici - ističe Gordana Savić, predsednica Saveza zdravstvenih radnika Kosova i Metohije.

HUMANOST I POŽRTVOVANOST

- Na poziv resornog Ministarstva 142 medicinske sestre i tehničara odazvalo se na ispomoć kolegama u kovid bolnici u Batajnici a koji su zbog iskazane požrtvovanosti i humanosti dobili pohvale kako od direktora ove zdravstvene ustanove tako i od glavne medicinske sestre-podvlači Gordana Savić i naglašava da je briga o pacijentima primarni zadatak svake medicinske sestre.

BONUS VIDEO:

Direktorka biblioteke iz Gračanice: Želja da pokažu pripadnost državi Srbiji jača od svih strahova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)