OTKAKO se princ Petar Treći Karađorđević odrekao prava na presto u korist mlađeg brata Filipa, pokrenuta je lavina nedoumica o odnosima među naslednicima srpske krune.

Suma sumarum

08.05.2022. 10:05

Nedovoljno se zna o pravilima ulaska u crkvu a kamoli u kraljevski dvor i protokolima. Neke stvari i mediji treba da nauče jer prezentu i svoju državu i njene lidere i istorijske ličnosti. Istoricarima treba da se da veći prostor u medijima da ukažu na istorijske koincidencije i stereotipe u tumačenjima. Jedan od njih je i stereotip o prokletoj Jerini koji kao da se preneo na noviju istoriju i na Dragu Mašin, Jovanku Broz, ali i suprugu Slobodana Miloševića. Ne treba lošem narativnu davati medijski prostor ni po pitanju gore pomenute princeze. Zavist prema uspješnim ženama dovoljno utice na odnose u drustvu da se nasiljem pokušava nivelirati razlika medju muškarcima i ženama. Gde ima zavisti nema ljubavi, vec onemogućavanja drugog ili druge koja je u nečemu bolja. Treba unapredjivali sebe da bi dostigli druge, pa i uspesne žene a ne omalovažiti ih jer im zavisimo sto su bolji. Imacemo u suprotnom takve odnose u društvu a ono je uspesno samo kad su uspesni pojedinci uvezeni.

tuvla2006

08.05.2022. 10:25

Sto se tice princeze Katerine , ona je inace cerka Atinskog veletrgovca platnima i stofovima, i igrom slucaja je njihova veletrgovina bila smestena u Karadjordjevoj ulici u centru Atine.

Eja

08.05.2022. 10:25

Od čega živi gospodin i njegov sin Filip? Gde rade? Odakle primanja? Odakle imovina u inostranstvu? I da, nećemo monarhiju. Svako mora da živi od svog rada, a u 21. veku imati "svoj narod" i nasleđivati pravo luksuznog zivota na budzetu je van pameti.

Nn

08.05.2022. 10:58

Stvarno su se neke novine I novinari okomili na porodicu Karafjordjevic. Lepo od Novosti sto ste objavili ovaj interview. Princ Aleksandar je nas, I ne vidim cime je to on ostetio Srbiju. Znamo ko su najveci neprijatelji Srbije, ali, o tome se malo pise.

Prle

08.05.2022. 11:17

On bi da vlada a ne moze ni porodicu da obuzda! Nije obavesten o ceremoniji od strane najblizih! Javas i bruka. Jos sve priznaje. Bolje da si pocuti.

Lucky

08.05.2022. 11:52

Da bi dvor bio kraljevski treba da ima kralja ! Ovaj nema niti moze da ga ima! Petar 2. je kapitulirao(dao drzavu drugima) a zatim i abdicirao(odrekao se krune i titule,postao obican gradjanin) i to sve pre nego sto je dobio decu. Znaci na njih nije mogao da prenese nesto sto nema i nije!!! Imovina koja je njima poklonjena mora da se oduzme i vrati naciji! Neko ti upita jel ovaj naucio materni jezik. Naravno da jeste ,zna engleski dobro.

MiR

08.05.2022. 19:34

Mnogo povrsnih komentara ovde. I da nije kraljevic, svaki izgnanik zasluzuje povratak svojim korenima. Mogu da zamislim sa kakvom tugom ova porodica dozivljava i dalji progon kao posledicu 50-godisnjem ispiranju mozga. Dajte ovom coveku sansu, bicete blagoslovljeni. To kazem kao neutralni posmatrac. Kao takav zelim da kazem jos nesto: zar se Petar nije setio biblijske price o najstarijem sinu koji se odrekao prava prvorodjenog? Nemam nista protiv ostalih sinova, Filip ima prekrasnu porodicu, ali Petar najvise lici na svog cukundedu i mozda i nije dobro odreci se prava prvenstva na krunu...

Milan

08.05.2022. 21:38

Tačno tako ,tamo neki prinčevi dvor ,a ne Srpski...Veći su bugari srbi nego oni svi zajedno, kakve oni imaju beze sa Srpskim narodom kad nisu Srbi već postavljeni da glume neku elitu . U današnjem svetu da neko uživa privilegije samo što je rodjen tj po rodjenu i da neživi od svog rada je meni nezamislivo. Ovamo LGBT prava, svi jednaki ,a ovi da postoje ...more bre da svako živi od svog rada i svoje zarade i tačka i to da bude zakon ,a ne sistem komunistički ili kapitalistički