I BiH ISTRAŽUJE SMRT ZUKORLIĆA: Ekshumacija, planirana za danas, odložena do daljeg

V. N.

18. 04. 2022. u 07:00

DRŽAVNO tužilaštvo BiH je pokrenulo proceduru da se uključi u proces istrage u vezi sa smrću Muamera Zukorlića, jer je muftija Zukorlić bio i državljanin te zemlje, a i mi smo kroz krivičnu prijavu zatražili da se formira međunarodna ekspertiza.

И БиХ ИСТРАЖУЈЕ СМРТ ЗУКОРЛИЋА: Ексхумација, планирана за данас, одложена до даљег

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić/Zoran Žestić

Saopštio je ovo juče njegov sin Usame Zukorlić i naglasio da bi se u okviru toga izvršila ekshumacija i obdukcija, da bi se celokupna istraga uradila na najbolji mogući način.

- Sve, da ne bi sutra bilo ko ostavio tragove sumnje u konačne rezultate istrage - kazao je Usame Zukorlić za Prvu TV.

Porodica je krivičnu prijavu protiv N. N. lica podnela Republičkom tužilaštvu, a nadležnost je preuzelo Više tužilaštvo u Novom Pazaru. Usame je kao podnosilac prijave već dao izjavu, a odmah je doneta i odluka o hitnoj ekshumaciji, planiranoj za danas.

- Mi smo zamolili da se ekshumacija odloži, jer porodici treba vremena da se psihički za to pripremi - istakao je on. - Ovo je vrlo neugodna, vrlo teška i vrlo emotivna situacija. Međutim, potreba da se zna istina o okolnostima pod kojima je naš otac i lider umro daje nam snagu da prevaziđemo te emocije i teškoću koju osećamo - rekao je Usame Zukorlić.

On tvrdi da je porodica želela da analize uzoraka urade najbolje klinike i da se zato dugo čekalo.

- Nama je trebalo dva do tri meseca da nađemo adekvatne laboratorije u kojima bi se radile analize, a onda smo čekali da stignu rezultati i to je jedini razlog zbog kojeg se čekalo pet meseci - rekao je on.

Pre nekoliko dana, aktuelni predsednik SPP-a Usame Zukorlić podneo je Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv N. N. lica, kao i laboratorijske nalaze koje, kako veruje, ukazuju na to da njegov otac Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću. On je prethodno i na konferenciji za novinare rekao da porodica sumnja da je nekadašnji lider SPP otrovan i da je to razlog njegove smrti pre nešto više od pet meseci.

NEZAVISNE LABORATORIJE

USAME Zukorlić nedavno je rekao da je porodica dobila rezultate iz dve nezavisne laboratorije. Precizirao je da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, a da je druga laboratorija zaključila, na osnovu uzorka koji su dobili, da je osoba bila otrovana hranom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna