GANUO NAS JE ALENOV GEST: Ivana Stoiljković, majka malenog Vukana, o humanitarnoj akciji za njegovo lečenje

D. B. M.

14. 04. 2022. u 11:02

NISMO mogli da zaustavimo suze ni suprug Miloš ni ja, kad smo videli fotografiju na kojoj jedanaestogodišnji Alen prosi na ulici da bi prikupio novac za lečenje našeg sina Vukana. Srce nam se slama dok gledamo dečaka koji živi teško, a želi da pomogne da naše dete dobije najvažniju životnu bitku.

ГАНУО НАС ЈЕ АЛЕНОВ ГЕСТ: Ивана Стоиљковић, мајка маленог Вукана, о хуманитарној акцији за његово лечење

Miloš i Ivana sa sinom Vukanom, Foto Privatna arhiva

Ovako za "Novosti" govori Ivana Stoiljković, majka osmomesečnog Vukana iz Vranja koji boluje od spinalne mišićne atrofije, posle objavljivanja fotografije na kojoj se vidi Alen dok prikupljeni novac ubacuje u kutiju za malog Vukana u jednoj vranjskoj prodavnici.

Za Vukanovo lečenje sakupljeno je oko 500.000 evra, što je tek petina potrebnog novca.

Genska terapija u Americi košta 2,5 miliona evra. Vremena nema mnogo, jer mališan mora da ima manje od 12 kilograma da bi primio "zolgensmu". I pored toga njegova majka razmišlja kako da izrazi zahvalnost Alenovoj porodici.

- Njegova saosećajnost nas je ganula. Alen ima sestru od pet meseci sa kojom može da se igra, a to isto želi i Vukanu. Nikad mu to nećemo zaboraviti - kaže nam.

- Ukoliko preostane novca posle lečenja našeg sina daćemo ga Alenovoj porodici, ako ne, daću im od svoje plate. Njegovi roditelji, braća i sestre veoma teško žive.

HUMAN Alen, Foto Fejsbuk

Zabrinutost i strepnja osećaju se u Ivaninom glasu. Svaki dan za nju i njenog supruga je kao godina.

-  Verujemo u plemenite ljude. Zahvalni smo svima na podršci. To nam daje snagu da nastavimo dalje. Apelujem na sve dobre ljude da se uključe u ovu našu borbu - kaže Ivana.

Vukan je u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj primio dve doze leka spinraza, terapije koja je dostupna u Srbiji. Nastaviće da je prima dok se ne prikupi novac za najskuplju terapiju.

POMOĆ

ONI koji žele da pomognu lečenje malog Vukana Stoiljkovića mogu da pošalju SMS u kojem će upisati 1239 na broj 3030.

Osim toga, pomoć može da se uplati na dinarski račun 160-6000001381533-66 kao i na devizni račun 160600000138150165, IBAN: RS35160600000138150165, SWIFT/BIC: DBDBRSBG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna