FIĆA JE ZASLUŽIO TREĆE ČUDO: Izvađene su mu 44 metastaze - To što je on prošao, mislim da nije niko

Novosti online

12. 04. 2022. u 21:11

FILIP Ivanović ima samo 12 godina, a već je dva puta doživeo čudo.

ФИЋА ЈЕ ЗАСЛУЖИО ТРЕЋЕ ЧУДО: Извађене су му 44 метастазе - То што је он прошао, мислим да није нико

Privatna arhiva

Pre tri godine oboleo je sinovijalnog sarkoma, a do sada je preživeo dve operacije prilikom kojih su mu izvađene 44 metastaze. Ipak, bolest se vratila, a kao opcija za izlečenje pojavio se tretman "car-t-cell" za koji je potreno izdvojiti čak 500.000 evra, za šta je ostalo mesec dana.

Privatna arhiva

Kako je objasnio Filipov otac Ivan, koji se sa svojim sinom trenutno u Hjustonu, stanje ovog dečaka je sve gore budući da svakim danom opaka bolest napreduje.

- To kroz šta naš Filip prišao, mislim da nije niko - počinje priču Ivan Ivanović.

Strah - to je sve što osećaju on i njegova supruga, naročito kada neka terapija ne uspe, kako je to i bilo poslednji put. Njihova agonija i borba za život deteta krenula je pre tri godine.

- Kada mu je uspostavljena dijagnoza, terapije u Beogradu nisu dale rezultat. Otišli smo u Frankfurt gde su mu ubrizgavali terapiju direktno u tumor u levoj aksili. Tada smo dobili i odgovor iz Majnhajma, da je operacija ipak moguća. Odmah smo se uputili tamo, ali nam je rečeno da se tumor proširio i da nije moguće izvesti operaciju čak ni sa amputacijom. Bili smo očajni. Ipak, dešava se opet preokret kada dozvoljavaju operaciju nakon koje nam kažu da je dete izlečeno - priseća se Ivan.

Sreća je trajala kratko, samo tri meseca, kada im je na kontroli ponovo saopšteno da Filip ima 24 metastaze na plućima, te da su šanse da preživi male. Porodica, tražeći lek, odlazi u Ameriku u februaru prošle godine.

- Terapije opet nisu delovale, u očaju smo tražili sva moguća klinička ispitivanja, te odlazimo u Ameriku. Operacija je nemoguća, kažu nam, daju mu terapije, ali metastaze rastu. Uplatili smo oko 500.000 evra za godinu dana lečenja, ništa nije delovalo i onda sam, opet u očaju, opet po celoj Americi tražio kliniku koja će ga lečiti. Na kraju, u Teksasu smo našli hirurga koji tvrdi da je operaciju moguća. Tada su mu radili dva zahvata i izvadili 44 metastaze.

Ovaj hrabri dečak imao je tada 11 godina. Ipak, bolest se vratila, ponovo.

- Saznao sam za "car-t-cell" kao poslednju opciju. Analizama je utvrđeno da je povoljno da se primi takva imunoterapija, ali sada nam za to treba opet oko 500.000 evra, za šta imamo samo mesec dana. Nadamo se da će naš Fića doživeti i treće čudo.

Do sad su humani ljudi pomogli porodici da skupi 100.000 evra.

Za Filipov život! Budimo humani!

Pomozimo Filipu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 699 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human699 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552142-22

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004245.8

IBAN: RS35160005400004245884
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista