PROPALA PODLA AKCIJA SARAJEVA: Profesor Ković održao predavanje studentima iz Republike Srpske

Novosti online

28. 03. 2022. u 20:42

DA li iko ozbiljan može da pomisli da će sprečiti kretanje ideja i ideala sa ove ili one strane reke Drine?, pitao je u onlajn obraćanju univerzitetski profesor Miloš Ković, kojem je zabranjen ulazak u BiH uz obrazloženje da "predstavlja pretnju po bezbednost BiH".

ПРОПАЛА ПОДЛА АКЦИЈА САРАЈЕВА: Професор Ковић одржао предавање студентима из Републике Српске

Foto N. Skenderija

- Sloboda misli i govora ne može se sprečiti, ma koliko zaustavljana - poručio je Ković u obraćanju putem linka studentima širom Republike Srpske, kojim je zahvalio za podršku.

Ković tokom onlajn obraćanja koje su pratili studenti na Filozofskom fakultetu na Palama rekao da se pokušavaju prekinuti veze među Srbima, te istakao da poslednjih dana nije reč samo o njemu, već i o nekoliko ključnih pojmova kao što je sloboda, istina, osobođenje i ujedinjenje.

On smatra da su ova nastojanja neka vrsta sitne pakosti onih koji ne mogu ništa da zaustave, te ističe da je vreme u kojem živimo takvo da se ponajviše sloboda zabranjuje u onim zemljama u kojima se o njoj najviše govori.

- Nama ostaje da govorimo istinu i naše je da svedočimo istinu. To mora da radi jedan istoričar kao što sam ja - naglasio je Ković.

Granična policija BiH zabranila je 12. marta ulazak u BiH profesoru Koviću uz obrazloženje da "predstavlja pretnju po bezbednost BiH".

Profesoru Koviću zabranjen je ulazak u BiH po odluci Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH.

(SRNA)

Najnovije vesti iz Republike Srpske čitajte na vecernjenovosti.ba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

DVA SRETNIKA OSVOJILA ŠESTICU: Ovo su dobitne kombinacije