SVE LINIJE BG VOZA PONOVO U REDOVNOM SAOBRAĆAJU: Otvara se i železnička stanica Novi Beograd

Novosti online

23. 03. 2022. u 15:43

MINISTAR Tomislav Momirović najavio je danas određene izmene u međugradskom i gradskom železničkom saobraćaju Beograda.

СВЕ ЛИНИЈЕ БГ ВОЗА ПОНОВО У РЕДОВНОМ САОБРАЋАЈУ: Отвара се и железничка станица Нови Београд

Foto: Ministarstvo saobraćaja

- Nakon više od četiri godine sve linije BG voza ponovo će biti u redovnom saobraćaju - izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, nakon obilaska železničke stanice „Vukov spomenik“ u Beogradu. 

Ministar je dodao da će od ponedeljka krenuti redovan saobraćaj BG voza na liniji od Batajnice do Ovče. Vozovi će u početku saobraćati na svakih 30 minuta u špicu i na 60 minuta van špica. 

- Cilj nam je da u narednih mesec dana tu liniju osposobimo da saobraća na svakih 15 minuta, kao i da od ponedeljka ubacimo još jednu garnituru na relaciji Lazarevac – Beograd Centar - rekao je Momirović. 

Foto: Ministarstvo saobraćaja

 

- Osim ulaganja i puštanja u rad brze pruge od Beograda do Novog Sada, nastavljamo da ulažemo u celokupnu železničku infrastrukturu na teritoriji cele Srbije, i drago mi je što ćemo građanima iz Batajnice, Zemun Polja, Tošinog bunara omogućiti potpuno integraciju u železnički saobraćaj - istakao je Momirović ovom prilikom. 

Ministar Momirović je dodao da će od ponedeljka, 28. marta, biti otvorena stanica Novi Beograd i to deo namenjen za prijem i otprem putnika. Očekivanja su da stanica Novi Beograd postane najfrekventnija železnička stanica u Srbiji. 

Foto: Ministarstvo saobraćaja

 

Kompletno renoviranje stanice Vukov spomenik, prvo od otvaranja stanice, je u poodmakloj fazi, čime će biti vraćen stari sjaj iz vremena kada je tek bila otvorena. Obezbeđena su sredstva u iznosu od 360 miliona dinara. Obilasku radova na železničkoj stanici „Vukov spomenik“ u Beogradu prisustvovali su v. d. generalnog direktora „Infrastruktura železnica Srbije“ i „Srbija voz“ Nebojša Šurlan i Jugoslav Jović, kao i Stanko Kantar, direktor JKP „Beogradski metro i voz".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)