KAKO ĆE SE IĆI U ŠKOLU OD PONEDELJKA: Ministarstvo prosvete donelo odluku

Novosti online

18. 03. 2022. u 11:01

U SVIM osnovnim i srednjim školama i od ponedeljka, 21. marta, primenjivaće se prvi model nastave, odnosno, učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

КАКО ЋЕ СЕ ИЋИ У ШКОЛУ ОД ПОНЕДЕЉКА: Министарство просвете донело одлуку

Foto: N. Skenderija

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je Ministarstvu prosvete dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, od 10. do 15. marta 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1403 (0,18%) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, bilo je tri (0,007%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

Ukupno je 114 (0.28%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i pet (0,01%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana.

BONUS VIDEO:

"NAJPLEMENITIJI PODVIG GODINE": Specijalni žiri "Večernjih novosti" izabrao podvižnike za 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu