STIŽE SNEG, TEMPERATURE I DO -10: RHMZ objavio najavu, evo kakvo će vreme biti do kraja nedelje

Novosti online

17. 03. 2022. u 07:45

U SRBIJI će danas biti pretežno oblačno i malo hladnije, mestimično sa slabom kišom, a na planinama sa snegom, a slab sneg moguć je i u nižim predelima na istoku Srbije, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

СТИЖЕ СНЕГ, ТЕМПЕРАТУРЕ И ДО -10: РХМЗ објавио најаву, ево какво ће време бити до краја недеље

Foto: A. Stevanović

Od petka do kraja sedmice suvo uz razvedravanje. Usled priliva hladnijeg vazduha iz istočne Evrope, za dane vikenda ponovo se u jutarnjim satima očekuje mraz, u nižim predelima slabog i umerenog intenziteta, uglavnom od -6 do 0 stepeni, a na planinama i ispod -10 stepeni, dok će dnevna temperatura biti malo ispod proseka za drugu polovinu marta.

Foto: Printscreen RHMZ

 

Duvaće slab i umeren istočni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura kretaće se od jedan stepen do pet, a najviša od šest do 10 stepeni.

Vreme sutra

Ujutro mestimično slab mraz. U toku dana promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od -4 do 3 stepena, a najviša od 8 do 13 stepeni.

Vremenska prognoza za vikend

U subotu ujutru u većem delu slab do umeren mraz. U toku dana pretežno sunčano. Vetar slab do umeren, istočni i severoistočni. Najniža temperatura od -6 do 2 stepena, a najviša od 7 do 12 stepeni.

U nedelju ujutru slab do umeren mraz. U toku dana sunčano. Vetar slab do umeren, severoistočni. Najniža temperatura od -7 do 0 stepeni, a najviša od 7 do 11 stepeni.

BONUS VIDEO - Izgradnja pruge Subotica-Horgoš na Paliću

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas