DO KREDITA I BEZ UGOVORA “ZA STALNO”

Promo

23. 02. 2022. u 12:00

3 Banka je je počela da odobrava kredite građanima koji su radno angažovani po ugovorima na određeno vreme, povremenim i privremenim poslovima, ugovorima o delu i sličnim.

ДО КРЕДИТА И БЕЗ УГОВОРА “ЗА СТАЛНО”

Foto: Z Banka

Slogan 3 Banke je: „Svako zaslužuje priliku“. Banka se još 2009. godine diferencirala od konkurencije i počela da finansira onih kategorija građana i malih privrednika kojima je pristup kreditiranju bio otežan.

“Najpre smo kredite odobravali malim poljoprivrednim gazdinstvima koja jako teško dobijaju finansijsku podršku, zatim penzionerima sa niskim penzijama, pa onima preko 75 godina starosti koji do kreiranja te naše ponude nisu imali pristup finansiranju“ ističe Vukotić.

„Pomogla mi je3 Banka kad nijedna druga nije htela. Odbijali su me za kredit jer sam bio mladi poljoprivrednik koji nije imao ništa na svoje ime, sem 5 krava koje su se vodile na moju majku. U 3 Banci sam digao 5000 evra, kupio krave i tako započeo svoj posao. Danas moje stado broji 49 grla u odličnoj kondiciji, pravim objekte, proširujem se“ kaže mladi stočar Milisav Mihailović iz Savinog sela. Ovaj mladić od 26 godina ima već tri ćerke, a ovih dana očekuje i rođenje sina. Stočarstvom se, kaže, bavi iz ljubavi. Planira da što više povećava stočni fond, a da može, kaže, kupio bi hiljadu krava, u čemu računa i dalje na podršku 3 Banke.

Foto: Z Banka

Nakon poljoprivrednika i građana sa otežanim pristupom finansiranju, 3 Banka je krenula sa podrškom malim preduzetnicima, imajući u vidu da je isama uspešan primer jedne preduzetničke priče. Preduzetnicima pomaže da rastu i razvijaju se, a povremeno i da započnu svoj mali biznis.

 „Zanat sam nasledio od svog oca, a da bismo održali poslovanje, bila su nam potrebna sredstva koja smo dobili od 3 Banke. Od tih sredstava smo kupovali mašine i sirovine, a moj posao je sada stabilan i obezbeđuje moju porodicu. Sarađujemo sa poznatim restoranima, mesarama, kao i sa stolarskim radionicama. Posedujemo sertifikat za ručnu izradu i oštrenje noževa, neki od noževa koje smo napravili su prodati širom sveta, u Evropi, Americi, čak i Kini. Kad god mi zatrebaju sredstva, kontaktiram svog savetnika u 3 Banci i sredstva mi budu na računu za dva dana“ kaže mali preduzetnik Dragan Stijaković iz Novog Sada, po zanimanju oštrač noževa.

„Razumemo kako je teško početi ni od čega jer smo i mi kao banka počeli od nule i postepeno se razvijali. Krenuli smo sa dvoje ljudi, sa minimalnim kapitalom i na vrlo konkurentnom bankarskom tržištu, rasli postepeno, zajedno sa svojim klijentima i danas smo vrlo ponosan na sve što smo postigli. Tim 3 Banke danas broji više od 500 zaposlenih, a u najvišem rukovodstvu banke su ljudi koji su u banci od početka“ kaže Vladimir Vukotić.

3 Banka sada ide korak dalje, imajući u vidu da je veliki broj građana radno angažovana po ugovorima koji im ne omogućavajuu dobijanje bilo kakvog kreditnog proizvoda. Radi se o zaposlenima na određeno, po ugovorima o delu, povremenim i privremenim poslovima i slično, kojima 3 Banka odobrava gotovinski kredit u iznosu od 90 hiljada na dve godine. S obzirom na to da je ovo prvi kredit tog tipa na tržištu, za sada se odobrava u poslovnicama 3 Banke u 23 grada: Aleksinac, Kraljevo, Jagodina, Vranje, Novi Sad, Kruševac, Kragujevac, Užice, Šabac, Zrenjanin, Valjevo, Prokuplje, Sremska Mitrovica, Obrenovac, Subotica, Niš, Stara Pazova, Leskovac, Pirot, Velika Plana, Zaječar, Loznica, Smederevo. Polovinom godine, biće dostupan  celooj poslovnoj mreži 3 Banke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas