UKRADEN MU POKLON PAPE, KOJI SE STAVLJA U GROB: Nadbiskup Hočevar poslao poruku lopovu koji mu je obio auto

Tanjug

10. 02. 2022. u 19:25

NADBISKUP beogradski Stanislav Hočevar pozvao je danas ponovo lopova koji je ukrao stvari iz njegovog automobila pre nekoliko dana da ih vrati.

УКРАДЕН МУ ПОКЛОН ПАПЕ, КОЈИ СЕ СТАВЉА У ГРОБ: Надбискуп Хочевар послао поруку лопову који му је обио ауто

Nadbiskup Stanislav Hočevar

Hočevar je objasnio da su ukradene stvari koje za lopova nemaju nikakvu vrednost, ali, imaju veliku vrednost za njega samog i Katoličku crkvu.

- To je pre svega palijum koji je posebni deo liturgije kojeg papa isključivo isporučuje mitropolitima. To se nosi i sa tim se ide u grob. Ne daj Bože da uđe u istoriju da je Beograd sprečio nošenje toga znaka zajedništva unutar čitave crkve i unutar mitropolije, tj. naše nadbiskupije. Tu još ima sličnih predmeta simboličkog karaktera - navodi Hočevar.

On je rekao da je poznato da je lopov razbio staklo na njegovim kolima, da je bio u rukavicama i da nije ostavio nikakve tragove i hvali rad beogradske policije.

- Policija postupala izvanredno brzo i kvalitetno, profesionalno. Sve su odmah istražili i odajem priznanje policiji - kaže beogradski nadbiskup.

Foto Tanjug

On naglašava da je nadbiskupija odmah objavila vest o krađi koja se dogodila 4. februara, dok je nadbiskup u crkvi Svetog Ante Padovanskog služio misu za pronalazak Mateja Periša, isključivo da bi njeni vernici pratili situaciju i vratili ukradene stvari ako ih nađu, ali da je to posebno odjeknulo van Srbije, jer su to, kako je rekao, protumačili kao napad na Katoličku crkvu.

- Nije to nikakav napad na Katoličku crkvu. Jedan siromah. Pozivam sve da iz tog niko ne pravi nikakav skandal, niti nešto drugo, ali ono što volim podvući, potrebno je društvu vratiti duhovne vrednosti, jer su zanemarene. Ovo je velika prilika da se uverimo kako su zajednoštvo i razumevanje od velikog značaja -poručio je Hočevar.

On kaže da krađa za njega predstvalja i duhovno iskušenje. Kako kaže, mnogo su se molili da se nađe nestali mladić iz Splita Matej Periš. Ističe da je došlo do divne saradnje Beograđana i Matejevog oca, rodbine i prijatelja i su Srbi, pravoslavci puno pomogli.

- Umešala se neka tamna sila da bih ja prestao da to radim. Za mene je to potvrda da činim dobro i da trebam nastaviti, i još više ću raditi - poručuje Hočevar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a