POTRESNO: Otac Mateja Periša poslao sinu snažnu poruku 30 dana nakon nestanka

Novosti online

30. 01. 2022. u 09:15

MLADIĆ iz Splita Matej Periš (27) nestao je, u noći između 30. i 31. decembra, kada je ostavio svoje drugove u beogradskom klubu "Gotik" i najveća misterija koja muči njegovog oca Nenada Periša ovih dana jeste to gde mu je sin.

ПОТРЕСНО: Отац Матеја Периша послао сину снажну поруку 30 дана након нестанка

Foto: AP Photo/Marko Drobnjakovic/MUP Hrvatske/Jutjub/RTL

Nesrećni otac kaže da se istraga nije mnogo pomerila prethodnih dana i da mu dve stvari nisu jasne - gde je želeo da ode Matej i zašto se vratio ka Savi kada mu je ona bila ispred.

- On zna svog tatu. Njemu ne trebam ništa poručiti. Matej zna svog tatu i zna da ga neću ništa pitati već da ćemo ići kući - kaže Nenad Periš, a suze i bol koji oseća ne može da prikrije. Ima pravo da kao otac veruje da će sina nakon svega zagrliti i povesti u dom u Hrvatsku gde mu se nalaze sestre i majka.

Matej Periš nestao pre 30 dana

- Prošlo je 30 dana, a niko ne zna gde je tačno moj sin. Ono što mi je za sada poznato jeste da je mobilni u reci bio i da je došao do Velikog ratnog ostrva. Nemamo sliku Matejevog ni ulaska ni izlaska iz vode. Ono što sam ja video gledajući kamere primetio sam da je moj Matej tri puta zaustavljao taksi. Sa dvojicom nije komunicirao, već samo sa trećim taksistom koji mu odbija vožnju. To mi govori da je on definitivno negde hteo otići. Taksi mu je trebao - tvrdi Periš i kaže da "sve u vezi telefona govori da je Matej u reci".

- Onda mi nije jasno zašto je želeo negde otići, imao je reku ispred lokala - pita se Nenad Periš.

Novi detalji potrage za Splićaninom

Kako sam kaže u petak ga je pozvala hrvatska policija i obavestila ga da dolaze u Beograd. Da li su oni našli neke dokaze koji mogu rešiti misteriju "Matej", Periš nije upućen, jer se takve stvari ne saopštavaju telefonom.

- Policija me je obavestila da će pretresati Veliko ratno ostrvo. Koliko znam to su radili i pre dronovima. Inspektori su mi objasnili da je ostrvo u depresiji u odnosu na Savu. Nakon pretrage rekli su mi da nisu pronašli ništa što bi promenilo dalji tog istrage. To ostrvo mi je dalo nadu da će možda nešto otkriti vezano za mog Mateju - dodaje Periš.

- U kontaktu sam sa njegovim prijateljem. Čuo sam se juče sa jednim od njih. Ni oni ne znaju šta je sa Matejom. Tužni su kao i ja, ali ne znaju šta se dogodilo to veče  u "Gotiku".

- Snimak Mateje pored reke meni ništa ne znači. Po tome ne bih zaključio da je moj sin skočio u reku. Međutim, njegov mobilni telefon ukazuje da bi to moglo biti.

(Telegraf)

BONUS VIDEO - SPLIĆANIN BORAVIO U NAPUŠTENOJ KUĆI: Pogledajte gde je Mateja svratio pre nego što mu se gubi trag

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...