MISTERIJA RATNOG OSTRVA: Nenad Periš o dva ključna pitanja koja "lebde" nad nestankom Mateja

Novosti onlajn

27. 01. 2022. u 18:32

NENAD Periš, otac nestalog Mateja Periša, u intervjuu koji je dao za Slobodnu Dalmaciju, kaže da ga muče dve stvari, a to je ono što se dogodilo kod "Savanove" i pitanje kako je moguće da se signal mobilnog telefona pojavio tek posle dva sata.

МИСТЕРИЈА РАТНОГ ОСТРВА: Ненад Периш о два кључна питања која лебде над нестанком Матеја

Foto: Printscreen/Pink

Danas je 28. dan potrage za Matejem.

- Sve vreme govorim da od ovog košmara može da me "oslobodi" samo istina. U mojoj glavi nedostaje vreme nakon spuštanja Mateja bliže reci pored restorana Savanova. Nijedna kamera nije snimila Mateja da se spušta u reku, da u nju upada, nijedna kamera nije videla da Matej ima bilo kakav kontakt s nekom osobom pored Savanove i ta reka je prava enigma. Na snimcima se vidi da se Matej spušta pokraj Savanove, ali se deo nakon toga ne vidi, jer na tom delu nema kamere - kaže Nenad Periš.

Dodaje da je Matejev telefon velika enigma.

- Mobilni, odnosno signal mobilnog, uočava se na dva mesta, ispred Savanove i onda nakon neka dva i po sata - govori Nenad Periš. Mnoštvo pitanja na koje nema odgovora muče Matejevog oca.

Foto: ATA images

- Kako je moguće da se signal mobilnog pojavljuje pored Ratnog ostrva, oko 4,15 sati, a to je oko dva sata i 20 minuta nakon zadnjeg Matejevog snimka pored Savanove u 1,55? Kako je moguće da mobilni reaguje ako se nalazi u reci?

- Ako je Matej potonuo u reku, a mobilni mu je bio u džepu, onda je nakon 2,20 sati mobilni neupotrebljiv, mokar, na dnu reke i ne bi mogao da daje signal. Proizvođač kaže da mobilni može da daje signal ako je mokar najviše pola sata. Dakle, ako je mobilni mokar, ne bi zasigurno mogao da daje signal nakon gotovo dva i po sata - objašnjava Periš.

Foto: MUP

U ovih 27 dana Nenad je razgovarao s mnogim ljudima koji bi mogli nešto da znaju ili pomognu u potrazi za Matejem.

- U utorak je policija ponovno, sa psima, pretraživala Ratno ostrvo koje je poplavljeno. Na ostrvu ima desetak izletničkih kuća, a veličine je oko 1500 puta 1500 metara. Ništa mi još nisu javili, ali da su Mateja pronašli, sigurno bi mi odmah dojavili - rekao je Nenad.

Potraga se nastavlja kod restorana "Savanova", gde se Mateju gubi trag.

- Taj prostor ispred restorana može se napusti neopaženo, upravo zbog toga jer ne snimaju kamere. Tamo postoji i veliki parking pa nije isključena mogućnost da je taj prostor Matej napustio i u nekom automobilu.

BONUS VIDEO: 

SPLIĆANIN BORAVIO U NAPUŠTENOJ KUĆI: Pogledajte gde je Mateja svratio pre nego što mu se gubi trag

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA UTORAK 24. MAJ: Toplo i nestabilno, mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom