VUČIĆ O MODERNIZACIJI VOJSKE: Važno da se ujedinimo oko ideje da je potrebno da imamo snažnu armiju

Tanjug

22. 01. 2022. u 22:28

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da je važno da se građani ujedine oko ideje da imamo snažnu vojsku i najavio nabavku dva ruska vatrogasna helikoptera Kamov.

ВУЧИЋ О МОДЕРНИЗАЦИЈИ ВОЈСКЕ: Важно да се ујединимо око идеје да је потребно да имамо снажну армију

Foto: Ministarstvo odbrane Vojske Srbije

Vučić je, za TV Pink, konstatovao da, kada imate jaku vojsku onda deluje kao odvraćajući faktor, te da kada nemate snažnu armiju onda se prema vama mogu ponašati kao ste džak za udaranje i mogli bi da nas ucenjuju kao 1998. Vučić je podsetio da su 1998. od Rambujea krenule ucene kada Srbija nije imala snažnu vojsku.

Danas, kaže, Srbija vojno značajno jača, ulaže dodatnih pola milijardi evra, čime ulaže više od Bugarske, države EU.

-Naša vojska mora da bude snažna i moramo da je obezbedimo. Neophodno je da ljudi budu ujedinjeni oko ideje da imamo snažnu vojsku, istakao je Vučić.

Rekao je i da se za MUP kupuje oprema za protivpožarno delovanje.

Preneo je da se kupuju dva ruska vatrogasna helikoptera Kamov, koji imaju daleko veće kapacitete.

-Ubedljivo su najbolji helikopteri za gašenje požara. Imaćemo ih ne samo za nas, već i da pomažemo svima u regionu, objasnio je on.

Vučić je istakao da se radi na tome da se u svim sferama ojačaju sve snage.

BONUS VIDEO - ONI NAS ČUVAJU: Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

NA TARI POČINJE NAPLATA ZA VOZILA: Za dolazak automobilom 300 dinara