ULICU GDE ŽIVI NAZVAO PO NOLETU: Penzioner Milan Kovačević (72) iz Mladenova kod Bačke Palanke veliki poštovalac našeg tenisera broj jedan

Ljiljana PRERADOVIĆ

23. 01. 2022. u 11:34

NASELjE Mladenovo u bačkopalanačkoj opštini može da se pohvali da među seoskim sokacima ima i bulevar!

УЛИЦУ ГДЕ ЖИВИ НАЗВАО ПО НОЛЕТУ: Пензионер Mилан Kовачевић (72) из Младенова код Бачке Паланке велики поштовалац нашег тенисера број један

Milan Kovačević ispred svoje zgrade, Foto Privatna arhiva

I to ne bilo kakav, već nazvan po planetarno najboljem teniseru na svetu - Novaku Đokoviću. Najpre, želeći da i na taj način pokaže poštovanje najboljem reketu svetu, ali i da sebi priušti zadovoljstvo, Milan Kovačević (72), penzioner iz ovog mesta sa blizu 2.700 duša, na svoju kuću u Ulici kneza Mihajla 59, kako mu glasi zvanična adresa, na vidnom mestu, odmah do ulaza u kuću, postavio je plavu tablu, na kojoj je belim, ćiriličnim slovima, ispisano "Bulevar Novaka Đokovića".

Na ovaj zanimljiv i originalan potez, naš sagovornik se, kako veli, odlučio pre oko dve godine, jer obožava Đokovića i ne propušta nijedan njegov meč, i pasionirano prati njegovu karijeru od početka. Za srce mu je prirastao od prvog trenutka kada je video snimak, Novak Đoković kod ograde u kampu Jelene Genčić. Još tada mu je nešto reklo da će taj dečak biti uspešan u tenisu.

- Noleta, jednostavno, obožavam - ističe Kovačević, dodajući da voli sport, posebno tenis.

- On je pre svega, divan i veliki čovek. Mnogima je pomogao. U znak zahvalnosti što nam svojim pobedama i humanošću priređuje radost, na moju kuću sam postavio ovu tablu, izrađenu uz pomoć prijatelja. Ko zna, možda se jednoga dana, ulica i zaista preiumenuje.

"Dodali " i Novaka na sliku, Foto Privatna arhiva

U razgovoru za "Novosti", Kovačević ne može a da se ne osvrne na nedavna dešavanja u Australiji kada je najboljem teniseru onemogućeno da učestvuje na Australijen openu.

- To je sve politika - uveren je naš sagovornik.

- Uplašili su se da će se i deseti put upisati kao pobednik ovog turnira, što bi se sigurno i dogodilo da ga nisu oterali. Ovo je nezapamćen slučaj i nema nikakve veze sa sportom. Bez obzira na sve, Nole će za mene uvek najbolji na svetu, i kada pobeđuje i kada gubi.

Kovačević nije siguran da li je Novaku Đokoviću poznato da je nezvanično dobio bulevar u Mladenovu, ali bi mu bilo drago da ta informacija stigne do prvog reketa sveta.

- Rođaci su me fotografisali pored table na kući, i znajući koliko obožavam Noleta, napravili su fotomontažu, kao da i on stoji pored sestrinog unuka i mene - objašnjava nam Kovačević poreklo fotografije.

- Rodbina van granica naše zemlje je međusobno delila tu sliku.

Mladenovčani, ali i njihovi gosti prolazeći Ulicom kneza Mihajla, zastanu kod broja 59, želeći da se fotografišu pored table "Bulevar Novaka Đokovića".

SPREMA BILBORD

POSLE postavljanje table, Kovačević se sprema na još jedan poduhvat u Noletovu čast.

Naime, odlučio je da na krov kuće ostavi bilbord posvećen Novaku Đokoviću.

- To ću uraditi kada osvoji 21. grend slem turnir - najavljuje verni Noletov navijač. - Već sam razgovarao sa nekim firmama koje će to uraditi, a na bilbordu veličine metar sa metar i po pisaće: "Nole, najbolji si svih vremena".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!