MLADEN MIJATOVIĆ O SNIMKU NA KOM SE ČUJE "HAJDE USTANI": Policija utvrdila nove detalje, nasilja nije bilo

Novosti online

18. 01. 2022. u 10:55

MATEJ Periš iz Splita nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra. Iz potpuno nepoznatih razloga Periš je oko 1 i 20 posle ponoći istrčao iz kluba "Gotik" u kojem je bio sa društvom i od tada mu se izgubio svaki trag.

МЛАДЕН МИЈАТОВИЋ О СНИМКУ НА КОМ СЕ ЧУЈЕ ХАЈДЕ УСТАНИ: Полиција утврдила нове детаље, насиља није било

Foto: Printscreen/Pink/Instagram/matejperis

Danas je 19. dan potrage, a srpska policija, kako sagovornici Pinka ističu, ne odustaje od češljanja terena.

Novinar Mladen Mijatović ističe da u poslednjih nekoliko dana medijima kruži dosta dezinformacija kada je u pitanju ovaj slučaj.

On se dotakao i spornog snimka na kom se čuje rečenica "Hajde sad ustani", kao i izvesne Maje, sa kojom se Periš kobne noći čuo, objašnjavajući da je policija detaljno proverila sve navode i svaki potencijalni trag.

- Policija je utvrdila da nije bilo nasilja, da mladog Periša niko nije jurio pre nego što je skočio u reku Savu. On je bio sam, i nije bilo nijedne osobe pored njega, što isključuje mogućnost da je bio primoran da skače u vodu. U vodi je hladno, temperatura je tada bila oko 6 tepeni. Naravno, svako ko dospe u tako hladnu vodu, nema velike šanse da preživi, ukoliko u roku od nekoliko minuta ne izađe iz vode - kaže Mijatović.

Kako je dodao, nebitno je da li se Periš čuo sa osobama koje se pominju u medijima, jer je sam izašao iz kluba gde je bio sa prijateljima.

- On je nekih 12 minuta trčao beogradskim ulicama, što se vidi i na snimcima, nakon čega je, kao što smo rekli, ušao u vodu - priča Mladen.

Mijatović dodaje da je rekonstrukcija događaja obavljena detaljno, a da je Nenad Periš, otac nestalog, upućen u sva saznanja povodom ovog slučaja.

- I policija iz Zagreba je dolazila, oni su maksimalno pohvalili rad srpske policije, a to sve vreme govori i otac Mateja Periša - kaže Mijatović.

Mijatović napominje da policija ne odustaje od slučaja, proveravajući sve informacije, spekulacije, kao i dezinformacije.

- Ništa se ne prepušta slučaju, i potraga traje do daljeg. Suština je da se Matej Periš zvanično vodi kao nestalo lice. I dok se god vodi kao nestalo lice, potraga traje - naveo je Mijatović.

Mijatović je dodao da su policija iz Pančeva, Požarevca i drugih mesta uključene u potragu.

- Da li će, ili ne, biti pronađeno telo, o tome je sada nepotrebno govoriti - navodi Mijatović.

Ratomir Antonović, iz Centra za bezbednost, ističe da kako vreme odmiče, sve manje postoji nada da je Matej Periš živ.

Kako je dodao Antonović, usled vremenskih prilika, ne postoji šansa da je on živ, jer su temperature išle ispod nule.

- Imali smo lažne snimke, eksplicitne, pa su bile razne informacije da je viđen u Rumi... Bilo je tu puno dezinformacija... Jedan beogradski medij je dobio poruku, gde se Matej, kako su preneli, javlja i izvinjava se ocu... - rekao je Antonović, dodajući da takve stvari vređaju porodicu.

Govoreći o prijateljima nestalog, Antonović napominje da niko od njih nije osuđen, već je samo rečeno da nisu smeli tako brzo da budu pušteni kući, jer je, kako je dodao, trebalo da ostanu u Beogradu radi davanja svih dodatnih informacija.

- Ako neko raspolaže relevantnom informacijom, neka je podeli sa organima, ali ne da bi preuzeo neku pažnju, i prisutnost u medijima - priča Antonović.

- Smatram da je njihov iskaz od posebne važnosti - priča Antonović.

(Pink.rs)

BONUS VIDEO: Rekonstrukcija kretanja Mateje Periša u noći nestanka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NAJNOVIJA PROGNOZA ZA LETO: Spremite se za rekordne vrućine i vremenske nepogode