VREMENSKA PROGNOZA DO SLEDEĆE NEDELJE: Meteorolog najavio kratak predah od ledene zime, pa zahlađenje opet za par dana

Novosti online

13. 01. 2022. u 12:23

U SRBIJI će još danas biti veoma hladno, ali suvo, a od sutra osetno toplije, temperatura će biti od 3 do 9 stepeni. Novo zahlađenje nas očekuje posle 18. januara, ali bez značajnijih padavina, kaže meteorologĐorđe Đurić.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ДО СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ: Метеоролог најавио кратак предах од ледене зиме, па захлађење опет за пар дана

Foto: D. Balšić

- Najniža temperatura jutros je bila na Kopaoniku -18 stepeni i u Smederevskoj Palanci -15. U ostalim predelima Srbije minimalna temperatura kretala se od 12 do 4 stepena ispod nule, u Beogradu je bilo minus 7. Iako smo navikli da pri ovakvim uslovima Sjenica bude najhladnija, ovog puta ona nije ponela titulu najhladnijeg mesta, pa je jutros mereno 11 stepeni ispod nule. Zahvaljujući oblačnosti, bilo je umanjeno izračivanje vazduha u atmosferu, pa je dakle oblačnost uslovila da Sjenica jutros ne beleži, na primer, minus 20 da je bilo vedro vreme - objašnjava Đurić.

- Pred Srbijom je danas još jedan hladan dan, a ponegde se očekuje i ledeni dan, što znači da je maksimalna temperatura ispod nule ili oko nule. Maksimalna temperatura biće u Srbiji danas od minus 3 do 3, u Beogradu do nule.

Sutra ujutro mraz, koji će biti znatno slabiji nego jutros, ali na jugu i jugoistoku Srbije biće i dalje jak.

- Minimalna jutarnja temperatutra biće od minus 10 na jugoistoku do minus 2 na severozapadu Srbije. Tokom dana se usled advekcije tople vazdušne mase očekuje osetno toplije, pa će maksimalna temperatura biti od 3 na jugoistoku do 9 na severozapadu Srbije - kaže Đurić.

Na severu Srbije u subotu suvo, a u južnim i centralnim predelima oblačno, ponegde sa slabim padavinama. Jutarnji mrazovi će značajno oslabiti, ponegde ih neće ni biti, a maksimalna dnevna biće od 2 do 8 stepena.

- U nedelju suvo i prohladno, ujutro uz mraz. U ponedeljak pretežno sunčano, a nakon hladnog jutra uz mraz, tokom dana toplije. Maksimalna temperatura od 5 do 10. U utorak zahlađenje, a slabe padavine očekuju se samo u južnim i ponegde u centralnim predelima Srbije. S obzirom na to da je prosek maksimalnih temperatura za ovaj deo godine od 1 do 5, one će u narednom periodu biti uglavnom oko prosečnih vrednosti i u skladu sa kalendarom - naveo je Đurić.

BONUS VIDEO:

SNEG U BEOGRADU: Formiran beli pokrivač u glavnom gradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri