KRIZNI ŠTAB ZASEDA SUTRA: Medicinski deo opet traži tri stvari

Novosti online

13. 01. 2022. u 12:05

SEDNICA Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće održana sutra u 15 časova, a osim odluke o školama, uprkos tome što imamo rekordan broj zaraženih kovidom 19, članovi su skeptični po pitanju donošenja novih, oštrijih mera.

КРИЗНИ ШТАБ ЗАСЕДА СУТРА: Медицински део опет тражи три ствари

Sa sednice kriznog štaba, Foto Tanjug

Kako se saznaje u Kriznom štabu, medicinski deo će opet tražiti da kovid propusnice budu obavezne 24 sata u ugostiteljskim objektima, da se skrati radno vreme i smanji broj dozvoljenih ljudi u zatvorenom prostoru.

Međutim, osim što će biti dogovorena odluka oko škola, skeptični su da će bilo šta drugo biti doneto.

- Najverovatnije će biti doneta odluka da drugo polugodište počne kada je i planirano, 24. januara, dakle neće biti produžen raspust. S tim da bi deca do petog razreda imala kombinovanu nastavu, a ostali i srednjoškolci onlajn - navodi izvor.

Na sednici će najpre biti analizirana epidemijska situacija, koja nimalo nije dobra od početka godine. Gužve su velike u i ispred kovid ambulanti, a polako se povećava i broj prevoza do bolnica kovid pacijenata. To pokazuju izveštaji Hitne pomoći o interkliničkom prevozu.

Večeras se dočekuje srpska Nova godina, koju polako gradovi otkazuju, a kako saznajemo, ono što se ubuduće može dešavati jeste da će lokalne zajednice prećutno biti ovlašćene da otkazuju manifestacije na otvorenom. 

- Što se drugih mera tiče, potrebne su odavno, a da li će biti prihvaćene, videćemo - kaže naš izvor.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je izjavio da je omikron nemoguće zaustaviti, ali da je zemlja učinila sve što je potrebno kako bi se suzbila epidemija korona virusa.

- Na ivici noža sve vreme donosimo odluke da bi nam zemlja bila uspešna. Obezbedili smo bolnice, izgradili kakve niko u Evropi nije izgradio. Lekarima i medicinskim sestrama povećali plate. Prvi u Evropi obezbedili dovoljno vakcina.

- Otkazane su proslave Srpske nove godine - istakao je Vučić i istakao da su članovi Kriznog štaba heroji koji su istrpeli svaki naš hir, našu nervozu, kao i to da je saglasan sa epidemiološkim merama koje su doneli.

- Kome je bio kriv Pelemiš, Tiodorović, Kon... Donosili smo odluke da zaštitimo naš narod od bolesti koja je bila nepoznata. Ne zaboravite, kad govorimo o licemerju... da su jula izbile najbesmislenije demonstracije zbog mera koje sam tek najavio, to je bio povod.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NEMA OPRAVDANJA ZA DIVLJE DEPONIJE! Kažete da želite čistiju Srbiju? Zašto onda ne radite OVO da biste u tome i uspeli!