HRVATSKA POLICIJA O MATEJEVOM NESTANKU: Ovo nam je jedino preostalo - srpska policija uradila izvanredan posao

Novosti online

12. 01. 2022. u 12:00

U Policijskoj upravi u Zagrebu održana je konferencija za novinare u vezi sa potragom za nestalim Splićaninom Matejem Perišom (27) u Beogradu.

ХРВАТСКА ПОЛИЦИЈА О МАТЕЈЕВОМ НЕСТАНКУ: Ово нам је једино преостало - српска полиција урадила изванредан посао

Foto: Nestali.hr/MUP

Za medije je izjavu dao pomoćnik generalnog direktora policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac.

- Na početku bih naglasio da koordinacija srpske i hrvatske policije traje od nestanka, ona se odvijala neprekidno, protekla dva dana smo proveli u Beogradu, gde smo sa kolegama iz srpske policije razmenili saznanja. Mogu kratko reći da je srpska policija poduzela apsolutno sve radnje, sve je preduzela, i ono što sad rade, potraga se i dalje nastavlja od prvog dana. 

- Otac je bio na našem sastanku, izvestili smo ga šta je sve urađeno, mi smo u ova dva dana sa kolegama iz policije i ocem ostvarili kontakte. Pojedine delove moramo još da proverimo, bićemo u kontaktu sa ocem, svi se nadamo da ćemo Mateja pronaći živog. 

- Srpska policija je preduzela sve, ali ja sad ne mogu o tome detaljno da govorim, sve je to još tajno, ali postoji radna verzija onoga što se dogodilo. 

Foto: Printscreen

- Ništa ne ukazuje da je njegov nestanak bio posledica nasilja. 

- Žao mi je što razni snimci izlaze u javnost. Srpska policija je pokrila svo njegovo kretanje, pregledali su se sati i sati materijala. 

- Što se tiče konzumacije droge, ne mogu iznositi, ono što nam je policija prenela, da biste to dokazali mora da se nekom uradi analiza krvi. Ono što se dešavalo pre diskoteke Gotik, i posle, sve je srpska policija napravila rekonstrukciju, ne postoji neka rupa. 

- Hrvatska policija će preduzeti određene radnje u odnosu na njegove prijatelje, postoji mogućnost da će se više puta obaviti razgovor sa njima, ako treba i 5-6 ili 7 puta.

-  Ljudi koji rade na slučaju iz Srbije su najiskusniji istražitelji, najbolji profesionalci, a srpska policija raspolaže tehnikom, ona je uključena u potragu za Matejom, sve što imaju. 

- Matej i njegovo društvo nisu bili u sukobu, i nisu bili uvučeni ni u kakav sukob van kluba.

- Snimak iz Save je autentičan.

- Sa agencijom DEA sarađujemo na dnevnoj bazi.

BONUS VIDEO: 

SPLIĆANIN BORAVIO U NAPUŠTENOJ KUĆI: Pogledajte gde je Mateja svratio pre nego što mu se gubi trag

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili