PETKOVIĆ NA KiM: Prisustvovao paljenju badnjaka u Zvečanu (FOTO)

Novosti online

06. 01. 2022. u 16:59

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković koji boravi u dvodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji povodom Božićnih praznika, prisustvovao je danas paljenju Badnjaka u Zvečanu, u porti crkve Svetog Đorđa i porti crkve Svetog Dimitrija, u Kosovskoj Mitrovici.

ПЕТКОВИЋ НА КиМ: Присуствовао паљењу бадњака у Звечану (ФОТО)

Foto: Kancelarija za KiM

Tokom obraćanja okupljenim vernicima, Petković je čestitao Badnji dan i Božić srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i istakao da je najvažnije da sačuvamo jedinstvo i mir.

- Časni oci, draga braćo i sestre, evo mene da zajedno sa vama proslavim najradosniji hrišćanski praznik Božić. Ako je suditi po tome kako gori Badnjak, biće ovo berićetna godina. Važno je da smo zajedno i tu poruku mira, jedinstva i sloge želim da prenesem svima nama na Kosovu i Metohiji - istakao je Petković i okupljenim vernicima preneo pozdrave predsednika Aleksandra Vučića.

- Da Božić provedete u miru i dobrom zdravlju okupljeni sa vašim najmilijima i da sačuvamo prekopotrebni mir i jedinstvo.

Kao što smo se vekovima okupljali oko ove svete vatre, da se okupljamo i nadalje oko naše velike i svetle ideje da pobedi život na KiM. Kancelarija za Kosovo i Metohiju sa Vladom Srbije i predsednikom Vučićem  više nego ikada ranije ulaže u srpske sredine na KiM i sa ovog mesta želim da poručim da će pomoć u bolnicama, školama, infrastrukturi, poljoprivredi biti još veća u ovoj 2022. godini. Čestitajući vam Badnji dan i Badnje veče svako istinsko dobro vam želim - istakao je Petković.

U nastavku posete, Petković će sutra, na Božić u Prilužju, u skladu sa božićnim običajima, biti položajnik u četrnaestočlanoj porodici Milana Zdravkovića, a potom će u manastiru Gračanica prisustvovati Božićnoj liturgiji, koju će služiti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, Teodosije. Direktor Kancelarije za KiM će zatim u  opštini Novo Brdo obići Narodne kuhinje NVO „Majka devet Jugovića“, a potom i porodilište u Pasjanu.

BONUS VIDEO - MALI ČESTITAO BOŽIĆ: Da ga provedete u miru i zdravlju sa najmilijima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima