MUP APELUJE NA GRAĐANE: Poštujte saobraćajne propise i budite oprezni u vreme prazničnih gužvi

Novosti onlajn

31. 12. 2021. u 13:43

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova apeluje na građane da u prazničnim danima poštuju saobraćajne propise i odgovornim ponašanjem u saobraćaju sačuvaju svoje živote i živote svojih sugrađana - izjavio je danas načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević.

МУП АПЕЛУЈЕ НА ГРАЂАНЕ: Поштујте саобраћајне прописе и будите опрезни у време празничних гужви

Foto: Đ. Vlajić

Lakićević je naglasio da će, tokom novogodišnjih i božićnih praznika, saobraćajna policija sprovoditi mere pojačane kontrole saobraćaja, a da će akcenat biti na otkrivanju prekršaja koji najviše doprinose saobraćajnim nezgodama i težini posledica nezgoda.

Precizirao je da je reč o upravljanju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenju brzine i nekorišćenjeu sigurnosnog pojasa.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava sve učesnike u saobraćaju da u vreme praznika na našim putevima u saobraćajnim nezgodama gine više učesnika u saobraćaju nego u redovnim okolnostima. Samo tokom novogodišnjih i božićnih praznika 2021. godine izgubili smo 22 života u saobraćajnim nezgodama - upozorio je Lakićević.

Načelnik Uprave saobraćajne policije svim građanima poželeo je srećne novogodišnje i božićne praznike, a učesnicima u saobraćaju srećan put. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a