NEREALNO JE UVESTI NOVE MERE PRED NOVU GODINU: Dr Janković - Tek u aprilu ćemo imati dvocifren broj zaraženih

Novosti online

10. 12. 2021. u 09:05

PROF. dr Radmilo Janković, zamenik direktora UKC Niš, rekao je da nije realno uvođenje novih mera za Novu godinu.

НЕРЕАЛНО ЈЕ УВЕСТИ НОВЕ МЕРЕ ПРЕД НОВУ ГОДИНУ: Др Јанковић - Тек у априлу ћемо имати двоцифрен број заражених

Foto: Printskrin RTS

- Korona više nije dominantna tema u društvu, što se i videlo poslednjih nedelja. Brojke su nam manje, a i teško je ubediti ljude na nove mere - kazao je Janković.

Na pitanje očekuje li nas peti talas jer idu Nova godina, zimovanja i praznici, doktor Janković kaže da očekuje da ćemo imati pad novozaraženih tek na proleće.

- Ne očekujem da ćemo usred zime pasti na brojeve koje smo imali u aprilu, maju i junu. To smo već imali prošle godine. Neposredno pred pojavu druge grbe trećeg talasa imali smo oko 1.500 novozaraženih, kao što je sada, pa smo uzleteli na 4.500, dok smo u martu imali 8.000 hospitalizovanih. Imaćemo sličan scenario, ali s mnogo manjim brojem. I zbog vakcinisanih i zbog skoro preležanog virusa, ako nas nekim svojim svojstvima ne iznenadi omikron - rekao je Janković i dodao:

- Pretpostavljam da će ovo potrajati do ranog proleća ukoliko ne bude nekog velikog odstupanja, pa da ćemo ući u mirniji period u kom možemo gledati šta nam je činiti za sledeću jesen. Mislim da će u aprilu, kao i prošle godine, krenuti da pada ka dvocifrenim brojevima.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DŽONSONOV ROĐENI BRAT: Bio ministar, posle Borisovog poteza podneo ostavku - liče kao da su blizanci