MLADENOVA ŠANSA ZA IZLEČENJE JOŠ DANAS: Za lečenje potrebno još 30.000 evra

J.D.

09. 12. 2021. u 14:44

MLADENU Periću iz sela Liso polje kod Obrenovca početkom septembra je sasvim slučajno, prilikom redovnog sistematskog pregleda koji je morao da uradi zbog novog posla, dijagnostikovana akutna mijeloblastna leukemija. Šansu za izlečenje pronašao je na klinici "Acibadem" u Turskoj, zbog toga je neophodno da do danas skupi 30.000 evra, dok mu je za ceo proces lečenja potrebno oko 140.000 evra.

МЛАДЕНОВА ШАНСА ЗА ИЗЛЕЧЕЊЕ ЈОШ ДАНАС: За лечење потребно још 30.000 евра

Privatna arhiva

Od tada ovaj dvadesetsedmogodišnji mladić vodi bitku za svoje zdravlje. Otac dvoje male dece, trogodišnjeg Vuka i dvomesečne Milice.

Iako je prošao već kroz dva ciklusa hemioterapija uz lek Rydapt, ali i operaciju apcesa, koji je nastao prilikom infekcije, Mladenu je već na početku lečenja ukazano na to da će mu biti potrebna transplantacija koštane srži.

- Lekari koji brinu o mom zdrastvenom stanju su vrsni eksperti u svom poslu, ali je problem što u našoj zemlji ne postoje tehničkih uslovi za transplantaciju koštane srži u ovom momnetu. Nemam mnogo vremena, zato moram da nastavim lečenje u Turskoj. Ćerkicu sam dobio posle prve hemioterapije i svaki minut sa decom mi je važan, zato molim sve koji su u mogućnosti da mi pomognu - kaže Mladen Perić.

Naglašava da bi odlaskom u Tursku izbegao još minimum 2 hemioterapije i da bi odmah mogao da pređe na proces haploidentične transplatacije koštane srži.

- Ako se danas skupi neophodna suma novca, već u ponedeljak bih bio na klinici u Turskoj, gde bi počeli da mi rade osnovne analize. Na osnovu njih bi videli da li je bolest u remisji i da li je transplantacija uopšte moguća. Ukoliko sve bude u redu, za tri do četiri meseca mogu biti potpuno zdrava osoba - zaključuje Perić.

Sredstva su mu potrebna za lečenje, transplantaciju koštane srži, specijalističke i kontrolne preglede, dijagnostiku, rehabilitacije, za lekove, suplemente kao i za putne troškove i smeštaj. A načini na koje možete sve da mu pomognete su istaknuti na sajtu budihuman.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024