KIŠA USKORO PRERASTA U SNEG: Vremenska prognoza za narednih nedelju dana

Novosti online

06. 12. 2021. u 10:25

VREMENSKA prognoza nam zbog premeštanja ciklona preko našeg područja donosi pretežno oblačno vreme sa kišom i pljuskovima, a u planinskim predelima i sa snegom.

КИША УСКОРО ПРЕРАСТА У СНЕГ: Временска прогноза за наредних недељу дана

Foto: Profimedia/Ilustracija

Očekuju se i obilnije padavine, naročito na jugozapadu Srbije. Krajem dana i tokom večeri kiša će preći u susnežicu i vlažan sneg ponegde i u nižim predelima na severu i zapadu Srbije.

Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, na jugu i jugoistoku pre podne jugoistočni. Mininmalna jutarnja temperarura od 2 do 8, maksimalna dnevna od 4 stepeni na severozapadu do 10 na jugoistoku Srbije, a u toku večeri od 0 do 4 stepeni, na planinama ispod nule.

Vremenska prognoza za Beograd

Vremenska prognoza za Beograd predviđa oblačno i hladno vreme sa kišom, a tokom večeri i noći biće uslova za susnežicu i sneg, naročito u višim delovima grada. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna jutarnja temperatura 3, maksimalna dnevna 5, u toku večeri oko 1 stepen.

U Srbiji sutra oblačno i veoma hladno sa kišom, susnežicom i snegom. U brdsko-planinskim predelima očekuje se povećanje postojećeg snežnog pokrivača, a u mnogim nižim predelima formiranje manjeg pokrivača. Duvaće jak severozapadni vetar. Sredinom dana u severnim predelima Vojvodine, a do večeri i u mnogim predelima Srbije prestanak padavina.

U sredu ujutro mraz, na jugoistoku i istoku slab sneg, a tokom dana suvo i hladno sa sunčanim intervalima. Vetar u skretanju na jugoistočni i biće u pojačanju.

Toplije vreme u četvrtak

Maksimalna temperatura u utorak i u sredu od 1 do 5 stepeni. U četvrtak toplije. Biće suvo, a na severu i severozapadu sa kišom. Duvaće jak jugoistočni vetar, u košavskom području sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura do 10 stepeni.

U petak prolazno naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom, a biće i svežije.

U Beogradu sutra oblačno i veoma hladno sa susnežicom i snegom, a očekuje se i formiranje manjeg snežnog pokrivača, uglavnom u višim delovima grada. Krajem dana prestanak padavina. Duvaće umeren do pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura do 2 stepena.

Prekosutra suvo i hladno, ujutro uz slab mraz. Maksimalna temperatura do 4 stepena.

U četvrtak toplije, ali uz jače naoblačenje, uz jak, na udare i olujni jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura do 9 stepeni.

U petak svežije sa kišom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas