MAJKA, SUPRUGA I BRAĆA NEMI U BOLU IZA KOVČEGA: Sahranjen Miljan Jojić, radnik fabrike raketa "Edepro" (FOTO)

S. Vidačković

02. 12. 2021. u 17:34

NA CENTRALNOM groblju u Beogradu juče je sahranjen Miljan Jojić (38), radnik fabrike raketa i raketnog goriva "Edepro" u beogradskom naselju Leštane, gde se prošlog utorka dogodila stravična eksplozija koja je odnela tri mlada života.

МАЈКА, СУПРУГА И БРАЋА НЕМИ У БОЛУ ИЗА КОВЧЕГА: Сахрањен Миљан Јојић, радник фабрике ракета Едепро (ФОТО)

Foto: D.Milovanović

Više od stotinu rođaka, prijatelja i kolega došlo je juče da isprati Miljana na večni počinak.

Posle opela, tužna povorka krenula je ka grobnici, a iza kovčega, nemi od bola, koračali su Miljanovi supruga, majka i braća. Kolege iz firme "Edepro", u suzama i neverici, i dalje ne veruju da Miljana nema. Bio je, kako kažu, otac dvoje dece, vanserijski radnik, dobar i vredan kolega, voljeni drug...

- Strašna tragedija, odnese takvog čoveka i još dvojicu mladića - čulo se na jučerašnjem ispraćaju.

- Ne zna se kome je teže, da li njegovoj ženi, deci, majci ili braći, pogotovo bratu blizancu, za kojeg je bio izuzetno vezan. Nek im Bog pomogne da nekako prebrode ovu nesreću.

Potresnom čituljom i rečima punim ljubavi i bola, od voljenog supruga i oca oprostili su se Miljanova supruga i deca:

- Ljubav, radost, sreća, poštenje, plemenitost nestali su i zauvek otišli. U mom srcu je ostala praznina, ali i sreća jer sam imala najsjanije biće pored sebe. Tako brzo i tako neočekivano napustio si mene i naša dva anđela. Ostaje mi samo da ti dam obećanje da ću ih paziti i čuvati. Oni su mi jedina i najveća snaga koju imam i koju si mi ostavio da mi daju volju da nastavim da živim ovaj život bez tebe - piše u čitulji.

Foto: D.Milovanović

U utorak po podne, u magacinu pogona za proizvodnju raketa i raketnog goriva "Edepro" kod petlje Bubanj potok, dogodila se eksplozija, za čijim uzrokom nadležni još uvek tragaju.

Osim Miljana Jojića, poginuli su Miloš Saković (21) i Bojan Ružić (28), za čiji život su se lekari dva dana borili za život, ali su teške opekotine bile kobne za njega. Povređeno je i 16 radnika ove fabrike, ali nijedan nije životno ugrožen.

ISTRAGA JOŠ TRAJE

ISTRAGA o eksploziji u Bubanj potoku još nije završena. Prilaz preduzeću "Edepro" nekoliko dana bio je blokiran, dok je trajao uviđaj Drugog osnovnog tužilaštva i Višeg javnog tužilaštva. Koliko je detonacija bila jaka, svedoči i činjenica da su oštećene kuće u Leštanima, na mnogim domovima su popucala stakla, ulazna vrata, a na tri doma geleri su napravili rupe u krovovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije