ZBOG KAPE BEZ ISPLATE: Neprijatno iskustvo bake u Smederevu

J. I.

24. 11. 2021. u 09:24

PENZIONERKI LJiljani Pavlović (71) službenici jedne banke u Smederevu tražili su da skine kapu radi identifikacije, navodeći da joj, kako tvrdi, neće isplatiti novac ako to ne učini.

ЗБОГ КАПЕ БЕЗ ИСПЛАТЕ: Непријатно искуство баке у Смедереву

Foto Privatna arhiva

Kako nam je ispričala LJiljana Pavlović (na slici), kada je došla da podigne novac, na šalteru su joj zatražili da skine kapu jer je zabranjen ulazak u banku s kapom na glavi.

- Prvo sam je upitala od kada to banka odlučuje o mom dres-kodu, pa nemam fantomku na glavi, nego kapu. Onda mi je službenica rekla da je to zbog identifikacije - priča Pavlovićeva.

Potom je, kako kaže, spustila zaštitnu masku, a naočare nije ni imala, no to službenicima nije bilo dovoljno.

- Kako će skidanje kape da pomogne identifikaciji, nije mi jasno. Zar će me identifikovati po raščupanoj, sedoj kosi? Besna službenica bacila je karticu na šalter, i zvala radnika obezbeđenja. On me je, zamislite, pitao da li imam neki zdravstveni problem. Još me je plašio da će i policiju zvati - tvrdi penzionerka.

Kaže da je trebalo da podigne kanadske dolare, koje u banci nisu imali, pa su joj isplatu zakazali za petak:

- Tražili su da im obećam da ću doći bez kape. Ne želim da budem ovca kojoj u banci određuju šta će da ima na glavi. Moraće da me identifikuju onako kako to zakon predviđa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)