RAHIMA TRAŽI SRBINA KOJI JE SPASAO MUSLIMANE: Ako je preživeo rat i sazna za ovo, obradovala bih se da mi se javi! (FOTO)

Novosti online

19. 11. 2021. u 19:28

RAHIMA Hamzić, Bošnjakinja, oglasila se putem društvenih mreža tražeći Srbina koji je nju i još troje ljudi spasao iz rata u Bosni i Hercegovini.

РАХИМА ТРАЖИ СРБИНА КОЈИ ЈЕ СПАСАО МУСЛИМАНЕ: Ако је преживео рат и сазна за ово, обрадовала бих се да ми се јави! (ФОТО)

Foto: Instagram

Kako je napisala na društvenim mrežama, on ih je prevezao iz bjeljinskog naselja Bukreš sve do Sremske Mitrovice.

- Zovem se Rahima Hamzić. Tražim gospodina srpske nacionalnosti, koji je za vreme rata bio taksista sa autom crvena zastava 101, u Bjeljini - započela je ona svoju ispovest i apel koja je inače objavljena na Instagam stranici "official.bih.srb.hr.cg".

Ona je u svojoj objavi opisala situaciju zbog koje je i danas, 30 godina kasnije, neizmerno zahvalna neimenovanom muškarcu srpske nacionalnosti.

- On je jula meseca 1992. godine spasio nas četvoro muslimana iz mahale Bukreš. Prebacio nas je iz Bjeljine u Sremsku Mitrovicu, rizikujući svoj život - napisala je Rahima i dodala:

- Ako je preživeo rat i sazna za ovu poruku, obradovala bih se da mi se javi. To je bio čovek a u to vrme je bilo teško muslimanima pomoći, on je veliki čovek za mene. Radovala bi se da mi se javi".

BONUS VIDEO -"FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije