DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA: Prvi čovek RHMZ otkrio kakvo nas vreme očekuje do kraja novembra

Novosti online

17. 11. 2021. u 08:58

OD 27. novembra pa do kraja meseca sledi promenljivo oblačno, sveže i vetrovito vreme, poslednjih dana meseca ponegde kiša, a u planinama sneg.

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Први човек РХМЗ открио какво нас време очекује до краја новембра

Foto: P. Milošević

Prof. dr Jugoslav Nikolić, dipl. met., direktor RHMZ-a, na društvenim mrežama objavio je izglede vremena za Srbiju i Beograd do kraja novembra ove godine.

Gde ima šansi za sneg, formiranje snežnog pokrivača, kada će duvati košava, a kada će nam granuti sunce, sve se zna tačno u dan. Ovo su njegove precizne najave po danima, i tako sve do kraja ovog meseca:

- U sredu (17.11) očekuje se suvo vreme, uz postepno naoblačenje. Košava će oslabiti. Najviša dnevna temperatura od 8 do 14 stepeni.

- U četvrtak (18.11) i petak (19.11) pretežno oblačno, u većini mesta suvo. Ponegde kratkotrajna slaba kiša, a kratkotrajni sneg samo u višim planinama, iznad 1500m, mala verovatnoća za stvaranje snežnog pokrivača. Najviša dnevna temperaturom od 7 do 13 stepeni.

- U subotu (20.11) umereno oblačno i suvo, posle podne na severozapadu, a u toku noći i u ostalim krajevima razvedravanje. Najviša temperatura od 10 do 14 stepeni.

- U nedelju (21.11) pretežno sunčano. Najviša temperatura od 10 do 15 stepeni.

- U ponedeljak (22.11) u većem delu Zemlje pretežno sunčano, na zapadu posle podne naoblačenje, ponegde kratkotrajna slaba kiša. Najviša temperatura od 10 do 14 stepeni.

- Od utorka (23.11) do petka (26.11) pretežno oblačno, u većem delu suvo, ponegde slaba kiša, uglavnom u jugozapadnim i južnim delovima Srbije. U petak malo hladnije, u planinama slab sneg.

- Od 27. novembra pa do kraja meseca sledi promenljivo oblačno, sveže i vetrovito vreme, poslednjih dana meseca ponegde kiša, a u planinama sneg. U prvoj dekadi decembra raste verovatnoća za sneg i u nižim predelima.

BONUS VIDEO - KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POLICIJA NA SAVI, TRAŽE POBEDNICU VELIKOG BRATA: Sestra sumnja u zeta