NAJNOVIJE INFORMACIJE ZA ĐAKE: Tim za škole će preporučiti Kriznom štabu ovo rešenje

Novosti online

28. 10. 2021. u 11:33

TIM za škole, koji se danas sastao u proširenom sastavu, preporučiće Kriznom štabu da se ne uvodi onlajn nastava na nivou Srbije. Umesto toga, preporuka Tima za škole će biti da se produži jesenji raspust.

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ЂАКЕ: Тим за школе ће препоручити Кризном штабу ово решење

Foto: Depositphotos

Kako se saznaje, zasada nije doneta odluka na koliko dana bi trebalo produžiti jesenji raspust, koji će biti u prvoj polovini novembra. Konačna odluka je na Kriznom štabu, koji će se, prema najavama, sastati sutra, prenosi "Blic".

Tim za škole, koji se inače sastaje svakog četvrtka, analizira situaciju po školama usled epidemije kovida. Na današnjem sastanku razgovarano je i sa zdravstvenim delom Kriznog štaba, a među prisutnima bio je i epiodemiolog Predrag Kon.

Tim za škole do sada je donosio odluke koje su se ticale gradova, opština ili regiona i na osnovu preporuke ovih stručnjaka uvodila se onlajn ili kombinovana nastava, koja je bila lokalnog karaktera. Ovaj tim odluke je donosio na osnovu poređenja 10 parametara

Kada je reč o Ministarstvu prosvete i o stručnjacima koji su do sada analizirali širenje virusa po školama, namera je da se što duže ide u škole, jer je nastava na ovaj način kvalitetnija.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: BOŽE PRAVDE ODJEKUJE BEOGRADOM: Početak nove školske godine u OŠ "Drinka Pavlović"

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (2)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina