UNAPREĐENJE ZAJEDNIČKOG POLITIČKOG DIJALOGA: Prijateljstvo Srbije i Kambodže dugo 65 godina

Tanjug

10. 10. 2021. u 10:17

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je, bilateralne sastanke sa šefovima delegacija, koji prisustvuju skupu povodom obeležavanja 60. godišnjice Prve konferencije nesvrstanih u Beogradu, započeo susretom sa ministrom pri Kabinetu premijera i specijalnim izaslanikom predsednika Vlade Kambodže Oučom Boritom.

УНАПРЕЂЕЊЕ ЗАЈЕДНИЧКОГ ПОЛИТИЧКОГ ДИЈАЛОГА: Пријатељство Србије и Камбоџе дуго 65 година

Foto P. Milošević

Selaković je podsetio na tradiciju prijateljskih diplomatskih odnosa dugu 65 godina, ocenivši da je potrebno zajednički raditi na unapređenju sadašnjeg političkog dijaloga i komunikacije na visokom nivou, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Tome bi, prema rečima šefa srpske diplomatije, doprinele posete na visokom i najvišem nivou, te je izrazio očekivanje da će u zvaničnu posetu Srbiji u narednom periodu doći predsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Kambodže.

Takođe, ministar Borit pozvao je šefa srpske diplomatije da poseti Kambodžu i naglasio spremnost predsednika Vlade Kambodže da poseti Srbiju.

Selaković je zahvalio zbog čvrstog stava Kambodže po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i zbog podrške koju našoj zemlji pruža u međunarodnim organizacijama.

Ministar Selaković je preneo da je neophodno da Srbija i Kambodža intenziviraju ekonomske i privredne odnose s Kambodžom, a sagovornici su razmotrili i konkretne oblasti moguće saradnje.

Takođe, razgovarano je o unapređenju saradnje u drugim oblastima, a šef srpske diplomatije rekao je da bi jačanju saradnje doprinelo i potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti turizma, dodaje se u saopštenju.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

OBAVEZNO POSETITE: Vojni muzej na Kalemegdanu čuva istoriju naših ratovanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024