VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNIH 7 DANA: Sneg će padati u ovim delovima zemlje, temperature ispod proseka

Novosti online

10. 10. 2021. u 10:12

VREMENSKA prognoza koju je objavio meteorolog Weather2umbrella Đorđe Đurić predviđa nam pravo jesenje vreme sa jakim padavinama i narednih dana.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНИХ 7 ДАНА: Снег ће падати у овим деловима земље, температуре испод просека

Foto: Depositphotos

- Sneg zabeleo planine. U nedelju tokom dana kiša i na najvišim planinama, a ponovo će duvati košava jakog i olujnog intenziteta, ali samo na jedan dan. Pravo jesenje vreme i narednih 7 dana. Tokom jučerašnjeg dana sneg je padao u mnogim predelima iznad 1200 metara nadmorske visine i zabeleo je Kopaonik, Taru, Zlatar, Staru planinu, više predele Zlatibora i mnoge druge planine, kao i više predele Peštera - napisao je Đorđe Đurić.

On je naveo da će i danas u nižim predelima biti veoma hladno i kišovito, uz slične temperature kao juče, dok će nešto toplije biti na jugu Srbije.

- Zbog delovanja ciklona sa Jadrana i povlačenja toplije vazdušne mase sa juga, u višim slojevima atmosfere doći će do porasta temperatura, pa će u nedelju i na najvišim planinama tokom dana padati kiša, uz maksimalne temperature i na 2000 metara nadmorske visine oko 5°C, tako da će temperaturna razlika između nizija i planina biti tek nekoliko stepena - ističe Đurić.

Meteorolog navodi da će se Srbija u nedelju nalaziti između ciklona sa Jadrana i anticiklona sa severa i severoistoka Evrope, pa se ponovo zbog veoma izraženog gradijenta u košavskom području očekuje jak istočni, severoistočni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa olujnim udarima od 80 km/h.

Vremenska prognoza za narednih 7 dana

Vremenska prognoza za sledeću nedelju donosi nam vetar i košavu.

- Ipak, veoma hladno i pravo jesenje vreme očekuje se i narednih 7 dana, uz temperature ispod proseka, dok bi od sredine sedmice na severu bilo uglavnom suvo, a južnije i dalje uz kišu, a zbog prodora hladnog vazduha sa severa, na planinama se ponovo očekuje sneg - zaključuje Đurić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: OBAVEZNO POSETITE: Vojni muzej na Kalemegdanu čuva istoriju naših ratovanja

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)