PRVE MEDALJE ZA VOJSKU SRBIJE: Održan "Vojni reli" u Rusiji, naši momci "ukrotili" čelične gorostase (FOTO)

Novosti online

25. 08. 2021. u 17:11

VOZAČI Vojske Srbije osvojili su jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju na takmičenju "Vojni reli", jednoj od 34 discipline Međunarodnih vojnih igara, koja se održava u Kizilu na dalekom istoku Ruske Federacije.

ПРВЕ МЕДАЉЕ ЗА ВОЈСКУ СРБИЈЕ: Одржан Војни рели у Русији, наши момци укротили челичне горостасе (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

U individualnim trkama, u kategoriji vozila "Ural" 6x6, srebrnu medalju donela je posada u kojoj su bili vodnik Miloš Četrović i desetar Ivan Milošević, a bronzu u kategoriji "Kamaz" 4x4 osvojio je tim u sastavu zastavnik Miroslav Ljiljak i mlađi vodnik Goran Stanković.

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Nakon individualnih trka, vozače Vojske Srbije očekuju nadmetanja u trci sa bojevim gađanjem i na kraju ekipnoj trci. Sve trke izvode se u različitim terenskim uslovima, a takmičari tek pred start dobijaju podatke o maršruti, učitane u navigacione uređaje, preko kojih sudije prate detalje trke i brzinu kretanja vozila. Na takmičenju se koriste neborbena vozila u kategorijama 4x4 i 6x6 "Kamaz" i "Ural", dok se za trku sa bojevim gađanjem koriste vojna vozila 4x4 GAZ-2330 "tigar".

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Za medalje u disciplini "Vojni reli", osim ekipe Vojske Srbije, takmiče se i ekipe oružanih snaga Izraela, Mongolije, Kine, Belorusije, Uzbekistana i Rusije. 

Na prestižnom takmičenju Međunarodne vojne igre, ove godine učestvuju ekipe iz 42 zemlje, a pripadnici Vojske Srbije, takmiče se još i u disciplinama "Čuvar reda", "Tenkovski biatlon", "Snajperska granica" i "Armija kulture".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april