"LJUTA SAM I SREĆNA I TUŽNA": Prva izjava evakuisane Srpkinje iz Avganistana

Novosti online

25. 08. 2021. u 15:13

DRŽAVLjANKA Srbije Milka Damjanović, koja je bila jedna od naših građana zarobljenih u Kabulu, stigla je bezbedno u Srbiju, prenose medije.

ЉУТА САМ И СРЕЋНА И ТУЖНА: Прва изјава евакуисане Српкиње из Авганистана

Foto: Printskrin

Kako mediji prenose, ona je potvrdila da je stigla u utorak u Srbiju preko Nemačke.

Podsećanja radi, ona je prvobitno evakuisana iz Kabula i američkim letom stigla je u Kazahstan, odakle je došla u našu zemlju.

- Neobične emocije se kristališu. Biće mi potrebno par dana da se vratim na staro. Ali biće sve ok - kazala je Damjanović.

Na pitanje kako se oseća sad kada je stigla u Srbiji, kazala je: - Ljuta sam. I srećna i tužna. Mešavina.

Ona je istakla da je ceo proces njene evakuacije bio ubrzan zahvaljući našima i objasnila da će preostale osobe koje su stigle sa njom biti evakuisane danas i u četvrtak.

Treba napomenuti da su pre nje evakuisani građani Srbije Marko Pribak i Aleksandar Cvejić.

Takođe, poslednji Srbin u Avganistanu Viktor Urošević izjavio je, kako mediji prenose, da ne namerava da napusti tu zemlju.

- Ne planiram da se evakuišem i nisam nikoga kontaktirao povodom evakuacije. Ostajem ovde - kaže on i dodaje da bi, na osnovu projekcija koje ima, u Laškah Gahu "trebalo da bude baš mirno".

Urošević je u Avganistanu već više od tri godine. O razlozima svog dolaska u tu, decenijskim ratovima i nemirima, uništenu zemlju, kaže:

- Iskreno, ovde sam došao da bih probao neku misiju, mirovnu misiju, da probam neko drugo iskustvo. Na preporuku prijatelja, koji je takođe iz Srbije, ja sam sada ovde. Prvo sam bio u Kabulu dve godine, a onda su me postavili za koordinatora u Helmandu, i tu sam već godinu i par meseci. Sviđa mi se ovde, pronašao sam se.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)