MOGUĆE DA U AVGANISTANU IMA JOŠ SRPSKIH DRŽAVLJANA: Pavić - „Ostajemo pripravni za sve moguće slučajeve“

Novosti onlajn

23. 08. 2021. u 09:58

OTPRAVNIK poslova Ambasade Srbije u Indiji, koja je teritorijalno nadležna i za Avganistan, Siniša Pavić, izjavio je da postoji mogućnost da se u Avganistanu nalazi još srpskih državljana.

МОГУЋЕ ДА У АВГАНИСТАНУ ИМА ЈОШ СРПСКИХ ДРЖАВЉАНА: Павић - „Остајемо приправни за све могуће случајеве“

Foto Tanjug/AP

Pavić je rekao da, pošto ima takvih indicija, mora da se nastavi praćenje situacije, ali je napomenuo da su u pitanju osobe koje poseduju pasoše drugih država ili Ujedinjenih nacija.

- U ovoj situaciji pasoš daje legitimitet određenoj zemlji da se uključi u postupak evakuacije. Ostajemo pripravni za sve moguće slučajeve - naglasio je Pavić.

On je podsetio da je u nedelju državljanka Srbije Milka Damjanović evakuisana iz Avganistana i da se trenutno nalazi u Kazahstanu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!