"TEŽIMO REDOVNOJ NASTAVI": Ministar Ružić o početku školske godine

Tanjug

18. 08. 2021. u 14:13

MINISTAR prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić sastao se danas sa predstavnicima reprezentativnih sindikata sa kojima je razgovarao o modelu nastave od 1. septembra, planovima Ministarstva u narednom periodu, kao i izazovima sa kojima se susreću zaposleni u obrazovnom-vaspitno sistemu.

ТЕЖИМО РЕДОВНОЈ НАСТАВИ: Министар Ружић о почетку школске године

Foto Tanjug

Ružić je kazao da se na odluku o modelu nastave čeka sednica Kriznog štaba, za koju očekuje da se održi u najskorijem roku, te da će zaposleni u školama imati dovoljno vremena da se spreme za početak nastave.

U saopštenju Ministarstva se navodi da su se sagovornici saglasili da je redovna nastava najbolja opcija za svu decu i da su istakli važnost vakcinacije prosvetnih radnika kao jednog od faktora da od 1. septembra tako i počne nastava.

- Tome najviše i težimo - kazao je Ružić i dodao da je najvažnije zdravlje dece i zaposlenih i da će se pre svega saslušati šta kaže zdravstvena struka.

Na sastanku je dogovoreno da se naredni sastanak ministra i predstavnika sindikata održi posle sednice Kriznog štaba na kojoj bi se dogovorila primena odluke o modelu nastave.

Podsetivši da je vakcina civilizacijska tekovina i jedina opcija da se što pre vratimo uobičajenim aktivnostima, Ružić je istakao da razume da i dalje postoje nedoumice koje se mogu rešiti edukacijom i razgovorima sa relevantnim zdravstvenim radnicima.

- Još uvek ima mnogo prosvetnih radnika koji se nisu vakcinisali i važno je da im obezbedimo odgovore na eventualna pitanja - rekao je Ružić i dodao da će se u narednom periodu održati vebinari i susreti sa zaposlenima.

Na sastanku je bilo reči o planovima Ministarstva kada je reč o zakonskoj regulativi za čiju potpunu i uspešnu primenu je važan dijalog sa sindikatima.

Takođe, predstavnici sindikata izrazili su nadu da će se u narednom periodu razgovarati sa resornim ministarstvima o sprovođenju reforme sistema plat u cilju, kako se navodi, fer i transparentne podele sredstava.

Sastanku sa ministrom Ružićem prisustvovali su predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije Nezavisnost, Sindikata obrazovanja Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju