OBRISANA SRAMOTA: "DŽeruzalem post" uklonio tekst u kome se tvrdi da je u Jasenovcu ubijeno svega između 2.500 i 4.500 ljudi

Novosti online

18. 08. 2021. u 11:25

TEKST novinara Davida Goldmana "Ova sramotna zloupotreba holokausta mora odmah da prestane" o ustaškom logoru Jasenovac , objavljen u "Džeruzalem postu", uklonjen je zahvaljujući brzoj i odlučnoj reakciji Muzeja žrtava genocida, saopšteno je danas iz ove institucije.

ОБРИСАНА СРАМОТА: Џерузалем пост уклонио текст у коме се тврди да је у Јасеновцу убијено свега између 2.500 и 4.500 људи

Krvavi pir ustaških koljača

Saopštenje Muzeja žrtava genocida prenosimo u celosti.

Ovaj sramni tekst, kao i odlučna reakcija Muzeja žrtava izazvali su veliko interesovanje među vodećim svetskim stručnjacima za holokaust, NDH i Drugi svetski rat na području Jugoslavije.

Nakon što je istoričar Dejan Ristić, v.d. direktora Muzeja žrtava genocida, stupio i u neposredan kontakt sa g. Jakovom Kacom, glavnim i odgovornim urednikom "Džeruzalem Posta", ovaj list objavio je danas, sa najavom na naslovnoj strani, opširan i detaljan autorski tekst g. Ristića u kome su iznete nepobitne istorijske činjenice u vezi sa karakterom koncentracionog logora smrti u Jasenovcu, kao i sa do sada identifikovanim brojem jasenovačkih žrtava.

Istovremeno, Ristić je u svom autorskom tekstu jasno i odlučno osudio svaki pokušaj relativizacije karaktera koncentracionog logora smrti u Jasenovcu, kao i umanjivanje broja jasenovačkih žrtava.

Muzej žrtava genocida nastaviće da odlučno, jasno i beskompromisno reaguje na sve pokušaje prekrajanja istorije Drugog svetskog rata, a posebno na one koji za cilj imaju umanjivanje i relativizaciju njegovih tragičnih posledica.

Muzej žrtava genocida je i ovom svojom aktivnošću još jednom pokazao i dokazao da spada među vodeće referentne ustanove tog tipa u čitavom svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!