NIJE DAO DA SE ZABORAVI JASENOVAC: Ovako je Lazanski izgledao kao mali i to ispred najvećeg srpskog stratišta (FOTO)

Novosti online

09. 08. 2021. u 12:10

NEDAVNO preminuli Miroslav Lazanski je kao mali sa ocem išao da položi cveće ispred spomenika jasenovačkim žrtvama još pre izgradnje Kamenog cveta.

НИЈЕ ДАО ДА СЕ ЗАБОРАВИ ЈАСЕНОВАЦ: Овако је Лазански изгледао као мали и то испред највећег српског стратишта (ФОТО)

Foto

Iako je bio jugonostalgičar, Lazanski je (kao i uvek u svojoj blagorodnoj karijeri) otvoreno govorio da se istina o Jasenovcu dugo krila zbog bratstva i jedinstva.

- U Jasenovcu su ubijeni moj deda Mihajlo Mijo Lazanski i moj stric Miroslav Lazanski. Godinama sam kao klinac odlazio u Jasenovac sa ocem da nosimo vence. Sećam se 1961. godine, to je uvek bila livada prepuna ostataka one ciglane, kožare, lančare, Pićilijeve peći u kojima su žive ljude spaljivali - pričao je Miroslav Lazanski.

Ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslav Lazanski sahranjen je u petak na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana.

Podsetimo, Miroslav Lazanski je preminuo iznenada u sredu 4. avgusta u 71. godini. Za sobom je ostavio suprugu Tamaru i sina Aleksandra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)