SRBIJA je, napokon, prešla 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva, što je bila "prepona" koju je trebalo da preskočimo još u junu. Sada smo na 50,1 odsto odraslih koji su primili makar jednu dozu.

seljak

06.08.2021. 10:16

Ако се као база података, за број становника у Србији, узима попис становниптва, односно статистика, онда су ствари ипак мало другачије. Велики број наших људи је у иностранству, а за статистику су још увек у Србији. Када се то узме у обзир, онда је у Србији вакцинисано бар 60% оних кои су стално ту, а пуноетни су.

dr Aleksandar Nedok

06.08.2021. 10:58

KOmentarišem i kao lekar i kao vakcinisani. Uvek u stručnom životu verovao sam u moć preventive, pa tako i sada. Moje trenutno mišljenje proizilazi iz činjenice da su se dve zemlje sa daleko moćnijom stručnom i orgaizacioom podlogom odlučile da započnu treću, booster dozu: Velika Britanija i Izrael, a SAD se takođe pripremaju. Posebno Izrael, koji je masovno zaštićem mRNA vakcinom i ovoj situaciji služi kao neka vrsta laboratorije za izučavanje vrednosti nečega. Mi, sa defektnim laboratorijskim mogućnostima ispitivanja mutacija i, što je još gore, defektnim i nepouzdanim rezultatima masovnog istraživanja bilo čega (što je i deo našeg mentaliteta), treba da se čuvamo zanošenja idejama o rezultatima sopstvenim masovnim istraživanjima za koje sam ubeđen da niti mogu, a niti umeju da se sprovedu u poluhaotičnom stanju zdravstva. Zato je mnogo pametnije prihvatiti ono što je urađeno lege artis u Izraelu i pristupiti davanju treće doze onima koji su vakcinisani pre 6 i više meseci, i to prema pojedinačnim prijavama, jer sam ubeđen da o tačnim podatcima ( ime i prezime) do sada sprovedene individualne imunizacije nema ni govora. Iluzorno je mudrovanje pojedinaca sa sopstvenim "mišljenjima" o dužini trajanja postvakcinalnog imuniteta. Tako što u nauci nije poznato, odim kao šarlatanstvo.