ROK DA SE SAKUPI NOVAC 20. AVGUST: Maleni Boško Gugleta planiran za tretman u Budimpešti, ali nedostaju sredstva

Lj. P.

03. 08. 2021. u 11:43

MALENI Novosađani Boško Gugleta, kojem je u maju dijagnostifikovana sprinalna mišićna atrofija (SMA) tip 1, planiran je za doziranje Zolgensme, najskupljeg leka na svetu, polovinom septembra u bolnici u Budimppešti.

РОК ДА СЕ САКУПИ НОВАЦ 20. АВГУСТ: Малени Бошко Гуглета планиран за третман у Будимпешти, али недостају средства

Foto: Arhiva

O tome su lekari iz Mađarkske obavestili roditelje šestomesečnog dečačića.

Zbog lošeg mališanovog zdravstvenog stanja, kako su naveli njegovi roditelji, potrebno je dve do tri nedelje ranije da stignu u bolnicu, kako bi ga pripremili i ojačali da primi dizu spasonosnog leka.
- Nažalost, to neće biti moguće, ako se novac ne sakupi do 20. avgusta i ne uplati se bolnici – navedeno je na fejsbuk stranici Da i Boško pobedi SMA. - Iako smo znali da je doziranje planirano za septembar, nismo se nadali ovome. Svi znate da je Boškovo stanje loše i da je potrebno što pre sakupiti novac, ali ovaj skraćeni rok ne sme Boška da omete da primi gensku terapiju što pre.
Pokazali ste, kako se dalje navodi, toliko puta da je moguće stići do cilja i brže nego što se misli.
- Svi vi koji stojite ne iza, nego ispred nas od samog početka doveli ste nas dovde, ali sada moramo da se ubrzamo, najbrže do sada – navodi se  na fejsbuk stranici. -  neka taj 20. avgust bude kraj jednog dela priče i početak naredne. Uzdamo se u njegovu snagu da će terapija proći najbolje moguće, ali da bismo stigli dotle, zajedno sada na kraju moramo povući kao nikada do sada.
Svi koji  su u mogućnosti i žele da pomognu malenom Bošku da i on  otputuje u Budimpeštu i primi spaosnosni lek i pobedi SMA, mogu to učiniti slanjem SMS poruke preko Fondacije „Budi human“ 1032 na broj 3030. Novac se može uplatiti na dinarski račun 160-6000001037970-33 i devozni račun 16060000103802950 IBAN:RS35160600000103802950 SWIFT/BIC:DBDBRSBG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas