VIŠE od 90 odsto stanovništva Srbije starog 65 i više godina prima penziju, podaci su Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ipak, deo te starosne grupe nije bio radno aktivan, pa samim tim sada nema nikakva primanja. U Ministarstvu procenjuju da je u pitanju manje od 150.000 lica.

Komentari (6)

Ana

29.07.2021. 11:41

Treba da se obezbede garantovana mesecna davanja ( socijalne penzije) za sve gradjane starije od 65 godina, koji ne primaju penziju, bez obzira na socio- ekonomski status njihovih porodica, jer ovo je brigs drzave za pojedinca, sem toga porodice su I do sad pomalo svoje najblize I cinice to I ubuduce, kada se penzionise zaposleni Niko I'm ne proverav socioekonomski status porodice, ljudi koji su primali plate Jesu izdvajali u fond pio, ali su imali I placen godisnji, bolovanje, prevoz, toplo obrok, dok osoba koja je radila sezonski, nije imala nista od tog, prema tome socijalnu penziju treba da dobiju Svi stariji od 65 godina bez penzija.Nemojte da diskriminisete najstarije.Svi oni su doprineli igradnji ove drzave ( da ne pominjemo ratove u prethodnom period kada su Svi bili vojska).Imamo savrsenom informacioni sistem I Kako je utvrditi ko su gradjani bez prihoda.

Niko

29.07.2021. 12:17

Jel moze neko da objasni jednu cinjenicu kako je moguce da nas ima 6.85 miliona a cak 1.7 miliona penzionera??? To je 25 posto ljudi.. Po toj analogiji Nemacka mora da ima najmanje 20 miliona penzionera

mica

29.07.2021. 13:16

KO JE TO SMISLIO BAS JE PAMETAN ,MI BUDALE RADILE . SAD POZNAJEM LJUDE KOJI NECE DA RADE A SPOSOBNI SU PA ZAR NJIMA PENZIJA KO ONOM STE MUCI ,STVARNO SRAMOTA . MOJE DETE RADI OZVANICNO OD 8 DO 4 ALI UVEK POCNE U POLA OSAM I BOG TE PITA KAD CE KUCI . RETKI SU DANI KAD IZADJE NA VREME . A NJENI POZNANICI BAR 3 ZNAM NECE DA RADE . TO JE BLAGO RECENO KRIMINAL I KATASSTROFA

Marija

29.07.2021. 18:12

A da upisu radni staz onima koji su zaista radili preko raznih usluznih zadruga, a? A da to bude baza svih penzija jer smo svii mogli da ne radimo a radili smo bilo sta. Znaci 12000 onima bez radnog staza a onim drugim 12000+ zaradjena penzija! A da vratis Krkobabicu, nama jos zivim penzionerima, sredstva obustavljana za stambenu izgradnju bez da smo dobili stan vec danas otplacujemo kredit za stan.