VUČIĆ SA SRPSKOM DECOM IZ BiH I HRVATSKE: "Čuvajte ćirilicu, Srbija će vam uvek pomoći" (VIDEO)

Novosti online

09. 07. 2021. u 10:10

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić ugostio je srpsku decu iz Federacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske koja u sklopu letnjeg kampa za srpsku decu iz regiona borave u Srbiji.

ВУЧИЋ СА СРПСКОМ ДЕЦОМ ИЗ БиХ И ХРВАТСКЕ: Чувајте ћирилицу, Србија ће вам увек помоћи (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je najmlađima da se ponovo vrate u svoj Beograd, a da će se Vlada potruditi da im pomogne gde i koliko može.

- Sva deca su rekla da im se najviše svideo Beograd. To je naš glavni grad, ishodište svih nas, i važno je da poznajete svoj glavni grad, a video sam koliko ga volite. Imate te divne majice na kojima piše "učim ćirilicu", mnogo su lepe - rekao je Vučić mališanima.

On je potom pitao decu da li im se više svideo Hram Svetog Save ili luna park na Kalemegdanu, na šta su mališani rekli da im se podjednako svide.

- Ja vas molim da ćirilicu učite, latinicu takođe, da poštujete svoje komšije i svoje, da čuvate srpsko ime i prezime, a država će vam pomoći. Želim vam da se što pre vratite ovde, a mi ćemo gledati da vam što više pomognemo - kazao je predsednik mališanima.

On je potom podelio poklone mališanima, i zahvalio se učiteljima i vaspitačima koji su pomogli organizaciju ovog puta.

- A vašim roditeljima da poručim: Molim vas da volite Srbiju i Beograd, kao i mesta gde živite, a mi ćemo vam pomoći što više. Organizovaćemo da gledate našu reprezentaciju gde god da igraju, pa da ih dočekate, da ponovo vidite hram, Kalemegdan, Beograd na vodi - kazao je predsednik.

Jedna devojčica koja je potom pročitala reči hvale upućene predsedniku Vučiću i Srbiji, zbog toga što brinu o našem narodu.

- Dragi predsedniče, u ime srpske dece iz Dalmacije i udruženja Žene kosovske doline sa dalmatinskog Kosova, poklanjam vam jednu od naših svetinja, manastir Lazaricu, da vas podseća na nas. A nas tamo ima 391 srpsko dete - rekao je Bojan Berić iz Dalmacije.

Devojčica je predsedniku poklonila maketu tradicionalne kamene kuće sa maslinjakom., na šta je Vučić kratko rekao:

- Nema jačih od Krajišnika.

Predsednik je dobio i dukat u spomenik 600 godina od Kosovskog boja, kao i košaru sa proizvodima iz Dalmacije, u kojoj je između ostalog bila i tradicionalna lička kapa.

Nakon razmene darova predsednik se fotografisao sa mališanima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (29)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!