PATRIJARH STIGAO U KRUŠEVAC: Porfirija dočekao veliki broj građana ispred crkve Lazarice (VIDEO)

S. B.

28. 06. 2021. u 16:53

POGLAVAR Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Porfirije stigao je danas u crkvu Lazaricu u Kruševcu, gde će služiti svetu arhijerejsku liturgiju.

ПАТРИЈАРХ СТИГАО У КРУШЕВАЦ: Порфирија дочекао велики број грађана испред цркве Лазарице (ВИДЕО)

Foto: S.Babović

Patrijarha je u porti crkve dočekao veliki broj vernika i sveštenstvo.

Sa građanima i vernicima u crkvu su sa patrijarhom došli gradonačelnika Kruševca Jasmina Palurović, direktor BIA Bratislav Gašić, ministarka pravde Maja Popović, ministarka turizma, trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić, direktor Uprave za dijasporu Arno Gujon, ministarka privrede Anđelka Atanasković i drugi zvaničnici.

Kruševac danas obeležava Vidovdan i 650 godina od osnivanja grada.

Patrijarh je prethodno boravio na Gazimestanu, gde je služio pomen kosovskim junacima, vladikom Teodosijem, mitropolitom Joanikijem i monaštvom i sveštenstvom eparhije raško-prizrenske.

Patrijarh je prethodno u manastiru Gračanica poručio da svaki put kada dolazimo na Kosovo i Metohiju dubinski znamo da smo se vratili u svoj dom.

Patrijarh Porfirije je, inače, često dolazio u Lazaricu jo kao civil, budući da je deo vojnog roka služio u kasarni car Lazar u Kruševcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo