MOGU SE JAVITI U BILO KOM PERIODU ŽIVOTA: Šta sve treba da znate o alergiji na hranu

Novosti online

11. 09. 2023. u 09:15

SIMPTOMI alergije na hranu mogu, između ostalog, biti osip, bolovi u stomaku, oticanje usana i drugi, i mogu se pojaviti u bilo kom životnom periodu.

МОГУ СЕ ЈАВИТИ У БИЛО КОМ ПЕРИОДУ ЖИВОТА: Шта све треба да знате о алергији на храну

Foto: Profimedia

Koliko god da ste možda ljubitelj određenih namirnica, važno je da s vremena na vreme budete na oprezu i pratite kako vaše telo reaguje na njih. Razlog tome jeste što se u toku života mogu javiti alergije na određenu hranu i takoreći potpuno vas iznenaditi. 

Detaljnije o tome govorila je nutricionistkinja Ivana Mišić za medije:

 - Alergije na hranu su nezgodne jer se mogu javiti u bilo kom periodu života. Još je komplikovanije kada se jave kod odraslih osoba, budući da se mogu pomešati sa intolerancijom na hranu. Ipak, one nisu isto, iako se čoveku dešava da kod obe ima problema sa probavom - navodi nutricionistkinja i otkriva detalje o alergiji.

Alergije je mnogo lakše ustanoviti kod dece. Problem je što se može javiti kao posledica reakcije na bilo koju hranu koju jedete. Ipak, mnogo je češća kod dece nego kod odraslih.

Alergija nastaje kada organizam prepozna određenu namirnicu kao štetnu. Najčešće se razvija kod dece kod koje makar jedan roditelj ima alergije. Mada, daleko je učestalija tamo gde oba roditelja imaju neki vid alergije.

(Informer)

BONUS VIDEO:

UBICA NEGATIVNE ENERGIJE: Ćilibar ima razna lekovita svojstva, a ovaj je najkvalitetniji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave