Za probleme sa prostatom lasersko lečenje najviša je klasa: U sve četiri filijale Laser Meda u Srbiji i Bugarskoj

Promo

06. 06. 2023. u 10:00

URINARNI poremećaji su znak uvećane prostate i muškarac stariji od 50 godina, potpada pod rizičnu grupu.

За проблеме са простатом ласерско лечење највиша је класа: У све четири филијале Ласер Меда у Србији и Бугарској

Foto: Promo

Najkarakterističniji su česti nagoni za mokrenjem praćeni poteškoćama u pražnjenju i nedovoljnom količinom izmokrenog urina. U mokraćnoj bešici se zadržava urin koji ponovo izaziva niz nagona, opet sa nezadovoljavajućim ishodom. Objašnjenje za ovaj proces je jednostavno: prilikom narastanja tkivo prostate se širi i pritiska bešiku i mokraćni kanal, pa samim tim izaziva promenu njihove anatomije. Na taj način strada ceo urinarni trakt, kao i mehanizam normalnog mokrenja. Laser Med koristi najnovije metode za dijagnostikovanje i lečenje problema s prostatom, kamenja i tumora mokraćne bešike, kao i suženja mokraćnog kanala.

Burni razvitak tehnologije osigurao je muškarcima sa uvećanom prostatom još veći komfor laserskim lečenjem. Operacija prostate najmoćnijim i najpreciznijim laserom u svetu – Tulijumom od 200 vati, stavlja tačku na probleme s mokrenjem. U Srbiji samo specijalisti Laser Meda rade ovom naprednom tehnologijom.

Snaga od 200 vati u laserskoj hirurgiji označava:

- brzinu pri uklanjanju uvećanog tkiva prostate – jačina laserske energije omogućava hirurgu da ispari tkivo u proseku za jedan sat;
- komfor za pacijenta – skraćeno vreme operacije znači i kraće vreme koje pacijent provodi pod anestezijom, što ovu intervenciju čini još sigurnijom;
kvalitet rezultata – kombinacija snage od 200 vati i preciznosti od samo 0,2 mm prodiranja u tkivo kod ovog poslednjeg modela Tulijum lasera omogućava hirurgu da ispari (vaporizira) prostatu do njene kapsule.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna